Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský tím dospel

.peter Bálik .časopis .šport

„Weissova búrka s médiami bola na prospech veci,“ hovorí známy český tréner a spolukomentátor zápasov v ČT Jozef Csaplár na druhý deň po zápase Slovákov s Talianskom.

.čo hovoríte na zápas s Talianskom?
Hovorí sa, že tím musí mať šťastie, aby postúpil ďalej, ale ja som videl na hre Slovákov s Talianmi veľa pozitívneho. Klobúk dolu pred slovenským tímom, že stretnutie dokázal takto zvládnuť. Vaše mužstvo ukázalo, že má zdravé jadro. Podľa mňa slovenský tím, ktorý na majstrovstvách platil nováčikovskú daň, už zápasom s Talianskom futbalovo dospel.
.myslíte si, že slovenský tím sa môže priblížiť na úroveň českej reprezentácie spred niekoľkých rokov s Poborským a Nedvědom?
Myslím, že Slovensko je na veľmi dobrej ceste, aby sa tam dostalo. Hráči sú v dobrom futbalovom veku, lavička je veľmi široká. Ťažko povedať, či bude na úrovni ako Česká republika v tých časoch, ale Slováci majú už teraz v sebe veľký potenciál. Svedčí o tom fakt, že postúpili zo skupiny s takým silným súperom, ako je Taliansko. Slovenský tím čaká veľmi dobré obdobie. 
.ako je možné, že mužstvo, ktoré prepadne s Paraguajom, podá s Talianskom taký skvelý výkon? Je to o psychike?
Áno. Slováci šli do tohto zápasu s tým, že nemajú čo stratiť. Na ihrisko vstupovali ohromne zomknutí a koncentrovaní. Podľa mňa vám pomohla aj búrka, ktorú spôsobil tréner Weiss s novinármi. Jej výsledkom bolo, že sa tím zomkol. Niekedy sa stane, že to mužstvo rozloží, inokedy zas spojí. A pomohlo aj to, že Taliani neboli v optimálnej forme, čím vôbec nechcem znižovať úspech slovenského tímu. Stále je to Taliansko, sú to majstri sveta, kvalitní hráči.
.vy sám ste tréner. Aké ťažké je namotivovať mužstvo, ktoré sa nachádza v ťažkej situácii pred dôležitým zápasom?
Podľa mňa deň pred zápasom už tréner Weiss veľa práce nemal, skôr musel krotiť mužstvo, aby nebolo priveľmi premotivované. Najťažšie kroky, ktoré slovenský kormidelník musel s realizačným tímom urobiť, sa udiali hneď po porážke s Paraguajom. Prvé dva dni po prehre boli, podľa mňa, kľúčové, tam sa odviedlo najviac práce. Krátko pred stretnutím už s motiváciou problém nebol, veď to bolo zápas, v ktorom šlo Slovensku o postup. 
.ktorý z hráčov sa vám zo slovenského tímu najviac pozdával?
Bohužiaľ, sklamem vás, nehodnotím jednotlivých hráčov, ale celý tím. Výkony jednotlivcov si nechávam pre seba. Vyhráva a prehráva celý tím. Pokiaľ mám niečo k hráčovi, buď pozitívne alebo negatívne, tak mu to oznámim medzi štyrmi očami v kabíne. Hodnotenia hráčov nepatria do novín, je to záležitosť šatne. Rozumiem tomu, že tréner Weiss bol nahnevaný, keď hráči komentovali výkony iných hráčov. Ani ja by som to nepripustil. 
.ako vidíte zápas s Holandskom? Čo môžeme očakávať?
Bude to úplne iný zápas. Ide o osemfinále, kde sa hrá systémom KO. Holanďania budú určite kvalitnejší mančaft ako Taliani, čo sa týka zomknutosti a tímového charakteru. Slováci pôjdu do zápasu opäť s pocitom, že nemajú čo stratiť. Budú mať aj veľké sebavedomie. Vedia, že sa počas zápasu s Holandskom na Slovensku zastaví čas.  
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite