Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Môj žiak – nacionalista

.martin Hanus .časopis .téma

Dohodli sme sa na pive v jednom petržalskom lokáli. S rozhovorom nemal problém, ak neuvediem jeho meno. „Aj tak si to, čo ti poviem, prekrútite.“ Kedysi som ho učil na gymnáziu, v triede maturantov, ktorá bola dosť podpriemerná, patril k najbystrejším.

Dlho som o ňom nepočul, až kým sme sa nestali na facebooku „priateľmi“. Vtedy som zistil, že miluje srbské vojnové pesničky a za chodom tohto sveta vidí židovské sprisahanie. „V škole som bol ešte zaslepený, myslel som si o svete len to, čo vysielali v telke. Časom mi začalo dochádzať, že všetky tie tupé americké filmy sú tu na to, aby nás oblbovali.“ Na diskotékach sa stretával so Srbmi a Bulharmi, žijúcimi u nás, vymieňali si kazety s pesničkami, bavili sa o Miloševičovi, vojne v Juhoslávii a o Kosove. „Srbi sú veľký národ, ktorý si veľa vytrpel. Prial by som si, aby sme boli spolu s nimi aj ďalšími slovanskými národmi vo vojenskom pakte s Rusmi. Prečo? Verím na všeslovanskú vzájomnosť.“ Hlavné médiá nesleduje, pretože slúžia izraelsko-americkej propagande. „Veď aj vás v .týždni platí Soros.“ Po ubezpečení, že slovenskí novinári si vôbec nežijú ako prasce v Sorosovom žite, sa len usmeje. Pravidelne číta portál prop.sk, v poslednom čase ho na youtube veľmi zaujali „cigánske“ videá českej Dělníckej strany. Zo súčasných svetových politikov si najviac váži Huga Cháveza, ktorý sa postavil Američanom. „Američanom by sa zišla vojna u nich doma, aby vedeli, čo vojna znamená. A najhoršie je, že sme v ich područí. Aj NATO vymysleli, aby rozdelili Slovanov“. Nevymysleli ho ako pakt proti komunizmu? „Ale veď za komunizmom boli Rothschildovci. Kto platil Lenina? A kto bol Stalin? No predsa gruzínsky žid.“ Na pripomienku, prečo sa neskôr dostali mnohí židia-komunisti do nemilosti, chvíľu rozmýšľa a mykne plecom. 
„Ty nevieš, že za útokmi na Dvojičky stojí Mosad?“ Ďalej podrobne vysvetľuje, prečo je technicky nemožné, aby sa tie budovy tak zosypali po náraze lietadiel.
Odmieta súdiť, či bol lepší komunizmus, alebo dnešný systém. „Nič nie je čierno-biele. Za komunizmu bol lepší život jednotlivca, lacnejšie potraviny, byty, ľudia mali na seba čas, dnes sa ženú za peniazmi.“ A sloboda? „O akej slobode hovoríš? Čítal si Orwellov 1984? Myslíš, že dnes nežijeme v takom svete? Naozaj môžeme na ulici slobodne zakričať, že židia sú zlodeji?“   
Pýtam sa, či niekomu v politike verí. „Nikomu, sú to len figúrky. V prezidentských voľbách som však volil Gašparoviča. Nie preto, že by som mu veril, ale z Radičovej priam vyžaruje zlo, ona je ako Timošenková. Veľmi som sa tešil, že vyhral Janukovyč, aj ten bude síce kradnúť, ale aspoň sa bije za slovanskú vec.“ Koho bude voliť? „Váham medzi KSS a Kotlebovou stranou. Viem, sú to protiklady, ale na každej kandidátke je osobnosť, ktorej verím. Prečo nevolím SNS? Tí pre nás neurobili nič, len kradli. Na Kotlebovcoch mi však prekáža, že vystupujú radikálne, v tých uniformách by nemali chodiť.“
Pokúša sa o definíciu svojho zmýšľania. „Som nacionalista. Som hrdý na to, že som Slovák a na našu históriu. Na Veľkú Moravu, Cyrila a Metoda alebo na Štefánika.“ Naozaj si je istý, že Štefánik by s jeho názormi súhlasil? „Verím tomu. Cítil sa ako veľký Slovák, kým ho Beneš a spol. nedali zostreliť.“ Lúčime sa. „A príď ešte niekedy na pivo,“ vraví. Prídem.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite