Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moja vízia SDKÚ-DS

.iveta Radičová .časopis .téma

Chcem sa uchádzať o pozíciu volebného lídra SDKÚ-DS, rešpektujúc legitímne zvolené vedenie našej strany. Čo teda očakávam od SDKÚ-DS po voľbách ja sama a vari aj Slovensko?

Som presvedčená, že nemusíme stáť v kúte. My môžeme a chceme určovať tón. Nejde totiž o počet obyvateľov, ide o to, akí sme silní, pracovití, ako sa vieme o seba postarať. A to my vieme. Táto krajina potrebuje zmenu. Zmenu spôsobu vládnutia, ktoré sa dnes podobá viac na výnimočný stav ako na zodpovednú správu vecí verejných. Nemožno predsa trvalo akceptovať, aby klamstvo, korupcia a kupovanie priazne boli základnými a bezmála jedinými metódami politiky.
Potrebujeme aj zmenu hlavných záujmov. Musíme sa zaoberať potrebami občanov a ich rodín, obnovou ekonomiky, riešením hospodárskej krízy, dôverou vo vedenie krajiny a starosťou aj o budúcnosť. Som presvedčená o tom, že tak dnes, ako aj o desať či dvadsať rokov chceme mať Slovensko ako krajinu demokratickú, krajinu vzdelaných ľudí s moderným zdravotníctvom a pozitívnou atmosférou. Chceme žiť v krajine, kde sa vieme usmiať, ale bez irónie, jednoducho preto, že nám je to príjemné. Nechceme stretávať ľudí s obavami a strachom v očiach, ale z ich očí sa bude zračiť nádej a viera. Chceme mať krajinu, ktorá bude pôsobiť ako rovnocenný a sebavedomý partner ostatným krajinám, ako spoľahlivý člen medzinárodných inštitúcií, ako krajina, ktorá nie je len premosťovateľom rozličných kultúr, lebo má svoje vlastné, založené na tradíciách a hodnotách západnej civilizácie. Chceme krajinu, ktorej názor a postoj vždy zaváži. Takéto Slovensko by sme mali pripraviť pre naše deti a budúce generácie.
SDKÚ-DS musí byť dôveryhodná a odborná. Chcem sa opierať o dôveru voči mne osobne, aj voči strane a jej odborným stanoviskám, ktoré tvoria tí najlepší, ochotní s nami spolupracovať. Ponúkame zásadný volebný program, na ktorom pracujú odborníci priebežne celé volebné obdobie, a nie nejaká reklamná agentúra mesiac pred voľbami.
Chceme dať slovu sociálny hmatateľné základy tak, aby tí úspešní v ňom nevideli bremeno, a tí menej úspešní našli skutočnú pomoc. Nepáči sa mi totiž hra na takzvaný sociálny štát v podaní súčasnej vlády. Budeme sa venovať každodenným potrebám občanov, ich rodín, obnove ekonomiky, bezpečnosti, spravodlivosti a princípom právneho štátu.
Principiálnosť a zásadovosť - volič musí jasne vidieť, kde sú hranice kompromisu, za ktoré nemienime ísť, pretože sú pre občana škodlivé. Chcem, aby SDKÚ-DS bola čitateľná tak pre našich voličov, ako aj pre partnerov.
Základom našej politiky je zodpovednosť. Vždy si budeme uvedomovať, že štát narába s peniazmi občanov a že každý dlh treba raz splatiť. Nebudeme akceptovať ľahké, ale nekoncepčné riešenia dnes, keď vieme, že ostatnú na bedrách našich detí.
SDKÚ-DS chce byť stranou otvorenou a partnerskou. Pre nás je dôležitý názor každého občana. Vážime si spoluprácu s našimi najbližšími partnermi, s ktorými chceme našu víziu rovnocenne  uskutočňovať.
Prvoradým cieľom SDKÚ-DS je dosiahnuť taký volebný výsledok, ktorý umožní spolu s našimi partnermi zostaviť vládu po parlamentných voľbách.
Nejde nám o moc - čo najväčšiu, čo najrýchlejšie dosiahnuteľnú, doslova za akúkoľvek cenu a bez ohľadu na to, čo sa bude diať po našom odchode. Naším základným princípom je zodpovednosť a čisté svedomie.

Autorka kandiduje za volebnú líderku SDKÚ-DS
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite