Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stranícke televízie

.eva Čobejová .časopis

Dá sa povedať, že SNS je akýmsi priekopníkom straníckych televízií na Slovensku. Zatiaľ čo ostatné strany s vlastnými programami na internete robia len prvé krôčiky, slotovci už kráčajú s Internetovou televíziou SNS odvážne dopredu.

Relácie obmieňajú, reagujú na témy blízke SNS, nechýbajú ani vlastné reportáže. Slotova televízia má už dokonca aj svoju fotogenickú moderátorku Katarínu Belkovú a vyrastá jej už aj vlastná reportérska hviezda, mladý poslanec SNS Jakub Gajdošík. Ten ťahá aj hlavnú obsahovú linku reportáží - "cigánske etnikum". Základom reportáže sú návštevy "cigánskych" osád a detailné zábery na zničené domy, špinu, blato, smeti, spustnutých ľudí a polonahé deti. Elegantne oblečený mladý muž s emblémom SNS v pozadí priamo v osade hovorí oduševnene o tom, že títo ľudia musia pracovať, musia si sami čistiť svoje okolie a nemôžu zneužívať sociálne dávky. A potom zaznie politický komentár: "SNS takýto životný štýl niektorých obyvateľov zásadne odmieta a prichádza s legislatívnym zámerom, aby dávky v hmotnej núdzi vyplácané viac ako tri roky boli zaslúžené, teda podmienené prácou pre obec alebo štát." A potom strih na čoraz mladšie vyzerajúcu Annu Belousovovú alebo na výnimočne zreteľne hovoriaceho Slotu, a ich vyjadrenia k veci. Celkom šikovne natočené aj postrihané. Kto by to bol povedal, že sa slotovci takto odtrhnú.
SMK či SDKÚ majú na svojich stránkach len záznamy tlačoviek a rôznych oficiálnych podujatí. Donedávna to tak bolo aj so Smerom. Minulý týždeň sa však aj tam objavili pokusy o televízne vysielanie. Hovorkyňa Smeru Katarína Kližanová-Rýsová spovedá ministrov Jána Počiateka a Mareka Maďariča. Vidíme a počujeme naivne detinské otázky, slangové výrazy ako pohodička či politikovo poďakovanie za dobrú otázku. Výsledný dojem: horšie natočené video pre maturitný večierok. Človeka až prekvapuje, že politická strana, ktorá dostáva zo štátneho rozpočtu štedré príspevky, o sponzoroch nehovoriac, si nedokázala zaplatiť profesionálov a vyjsť s niečím dôstojnejším.
Ale to je už klasický problém Smeru - v mediálnej sfére nenašli nijakých spojencov, ani z mladej generácie, ktorá nie je voči ľavici predpojatá, nedokázali získať výraznejšie talenty, presvedčiť ich o svojej užitočnosti a využiť ich vo svojich službách. Preto musia celú smerácku mediálnu agendu zabezpečovať takmer po celé volebné obdobia iba dve mladé dámy - Glendová a Kližanová-Rýsová. Kto si zapne vysielanie Smer-TV, má až pocit trápnosti, že toto vyplodilo mediálne oddelenie strany, ktorú sa chystá voliť tretina voličskej základne Slovenska.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite