Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iba sa bránime

.časopis .týždeň doma

Rozhovor s viceprimátorom Žiliny a šéfom miestneho zväzu SDKÚ-DS Michalom Horeckým o tom, či je „trójskym koňom“ Jána Slotu na radnici.

.ste nadštandardne ústretový voči podnikateľom okolo bývalého primátora Slotu, najmä Georgovi Trabelssiemu?
Určite nie. Som tu tri roky a za ten čas nie je iný projekt, okrem obchodného centra Hrad, ktorý by sa riešil dva a pol roka. Ešte je len v štádiu stavebného konania. To je ústretovosť? 
.poslanec Ničík tvrdí, že vám prestal veriť a píše o korupcii. Čo vy na to?
Pripravil som žalobu, v najbližších dňoch bude podaná. Ak má pán Ničík dôveryhodné zdroje, budem rád, keď to preukáže na súde. 
.prečo tí, ktorí tvorili blok proti Slotovi, sú dnes rozhádaní?
Ja to nevidím ako rozhádanosť, taká je politika. Jednota bola naposledy do roku 1989. Skupina poslancov sa s niektorými vecami nevie vyrovnať. Opýtajte sa na to aj pána Pavloviča, ktorý sa na Slovensku zapísal do povedomia ako jeden z hlavných odporcov skládky v Pezinku. Pred pár mesiacmi sme ho oslovili, vyhral konkurz a dnes vedie náš stavebný úrad. Neviem, koho odborne zdatnejšieho, renomovanejšieho máme osloviť, aby sme dali najavo, že chceme riešiť veci v zmysle zákona.
.je správne tých, čo majú iný názor, trestať vylúčením z klubu?
My sme sa nikdy nebránili diskusiám, ale upozorňovali sme, že sa to má riešiť vnútri. Toto uznesenie bolo prijaté preto, že napriek opakovaným upozorneniam sa „strieľalo“ do médií.  
.čo ak tí jedenásti majú vážne indície, že došlo k vášmu spojeniu s ľuďmi blízkymi Slotovi?
Na predsedníctve miestneho zväzu SDKÚ-DS som ponúkol svoju funkciu. Dopadlo to tak, že s výnimkou jedného člena ma všetci vyzvali, aby som ostal. Genéza je taká, že odrazu sa objavila výzva tých jedenástich a my sme sa dozvedeli, že bola zorganizovaná na stretnutí, na ktoré sme ani len neboli pozvaní. To je podľa vás štandardné, morálne a čestné?  
.prečo to celé dospelo až sem?
Ja som sem neprišiel preto, aby som jednu skupinu nahradil druhou. Povedal som, že chceme robiť zákony pre všetkých. Aj hypermarket je občianska vybavenosť. Ak niekto povie, že sa mu to nepáči, má na to právo, ale to je asi tak všetko. Ak je skupina poslancov presvedčená, že sme sem prišli preto, aby sme bojovali proti istým osobám, tak sú na omyle. Poslanci sú na to, aby riadili veci v zmysle zákona, v súlade s verejným záujmom. My sme nikdy neútočili. Vždy iba reagujeme, bránime sa obvineniam. Skupina poslancov chce, aby sme donútili odborné zložky, ktoré za to majú zodpovednosť, urobiť to inak, než umožňuje zákon. A tomu nerozumiem. 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite