Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Už to nie je to, čo kedysi

.zuzana Žirková .časopis .šport

WNBA je najvyššia ženská basketbalová liga v Spojených štátoch. Bola to kedysi prestížna záležitosť pre dievčatá z Európy. Všetky sme chceli cestovať do USA a šanca na presadenie sa bola nižšia ako u domácich hráčok. Európanka to mala percentuálne ťažšie asi o 30 percent.

Hrá sa netypické tri mesiace, ide o akýsi skrátený režim a program je skutočne nahustený. Nastupujete zápas po zápase a v porovnaní s našimi podmienkami sa väčší dôraz kladie na fyzickú pripravenosť. 
Najvyššia kvalita a americký basketbal boli veľké lákadlá WNBA, no pomaly nastal obrat. Američanky cestujú čoraz viac do Európy, ich štýl prenikol k nám a preplietol sa s kontinentálnym ponímaním basketbalu. Badať u nás pozitívne zmeny. To je dôvod prečo dnes cestovať do USA už nie je až také lákavé.
Hrať za Washington Mystics bola pre mňa dobrá skúsenosť, no vrchol kariéry určite nie. Zmenilo sa to, Európa je dnes finančne lukratívnejšia, kvalitnejšia, a aj prestížnejšia. Za všetko hovoria výkony Slovenskej reprezentácie na ME, kde boli hráčky prevažne z domácej ligy, minimum zo zahraničia a nikto z USA. WNBA už nie to, čo bývalo...
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite