Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reakcia

. .časopis .téma

Do redakcie nám prišiel nasledujúci anonymný mail sudcu v reakcii na vyššie uverejnené stanovisko:

Do redakcie nám prišiel nasledujúci anonymný mail sudcu v reakcii na vyššie uverejnené stanovisko:
Dnes som sa rozhodol napísať Vám preto, lebo Združenie sudcov Slovenska, konkrétne jeho košická sekcia, ktorej som BOHUŽIAĽ členom, reagovala vydaním akéhosi komuniké voči článku JUDr. Babjakovej. A to bez toho, aby zistila názor svojej členskej základne za obvod Krajský súd Košice.
Iniciátorom bol pán súčasný predseda Judr. Volkai a podpisom spečatil spreneverenie sa statusu sudcu JUDr. Libor Dula. Ten Dula, ktorý bol na sekcii ministerstva spravodlivosti pre trestné právo. Súčasne pôsobí ako podpredseda Okresného súdu Košice I, takže má byť za čo vďačný.
Rozprával som dnes s viacerými sudcami nielen z nášho súdu, ale s tými, o ktorých viem, že majú rovnaké zmýšľanie ako ja a našou reakciou nebude nič iné, len vystúpenie z takejto organizácie, ktorá nie je schopná označiť veci pravým menom. Viem, nerieši to problém, ale je to poukázanie na to, že nie sme spokojní.
Apropo, pozrite si na ministerskej stránke novelu zákona 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich. Zaujímavé čítanie.
Táto novela svedčí o tom, že súčasný minister sa len cieľavedome chystá na miesto predsedu Súdnej rady. Svojich ľudí tam už má. Bohužiaľ sme ich volili. Aj ja. Hanbím sa za to. Dostali sme prosto kartičky s menami a ako slepé a hlúpe ovce sme ich zvolili. Táto novela jednoznačne prenáša všetky kompetencie z ministra na predsedu Súdnej rady. Dokonca aj tú, ktorou je možnosť podávať návrhy na disciplinárne konanie. Ak sa to stane, tak zbohom, demokracia a spravodlivosť v súdnictve.
Jedinou možnosťou, ktorú vidím, sú opätovné voľby členov Súdnej rady, volených sudcami. Ale na to nás treba 20 percent. A to sa asi nedosiahne. Ale stálo by to za pokus, aby členovia Súdnej rady už neboli poplatní ministrovi.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite