Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nič, len „fodbal“

.filip Olšovský .časopis .kultúra

Príhovor producenta, pôvodne plánovaný na pätnásť minút, trvá už trištvrte hodiny. Pozornosť s námahou udržiavajú aj novinári zo športových médií. K mikrofónu sa totiž dostal Jozef Čapkovič, futbalový majster Európy z Belehradu 1976.

na tretiu otázku odpovedá už asi desiatou anekdotou o „pravidelnom pivečku“ či „bracháčovi“ Jánovi, rovnako šampiónovi z Juhoslávie. V jednej dlhočiznej vete spomína, porovnáva a celý čas sa udržiava v centre pozornosti. Dáva to zmysel. Film Finále má byť podľa tvorcov (Paľo Korec a Dušan Milo) v prvom rade poctou belehradskej generácii, ktorej úspech tento rok oslávil štyridsiate výročie. Len na to ide trochu inak, a preto sa „zamýšľa nad úplne inými vecami, než je fodbal“.

Tými vecami majú byť súkromné životy bývalých hviezd, ktoré sa po štyroch dekádach od najväčšieho úspechu svojej kariéry živia všetkým možným. Skvelá téma! Archívne zábery už naspamäť poznáme aj my, o dve generácie mladší a osudy väčšiny belehradskej jedenástky si priam pýtajú bližší pohľad.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite