Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minirecenzie

.časopis .kultúra

KNIHA Miroslav Graclík/Marika Gombitová: Úlomky spomienok; KNIHA Rob Knight a Brendan Buhler: Počúvaj svoje brucho; HUDBA Toy, Clear Shot;

KNIHA
Miroslav Graclík/Marika Gombitová: Úlomky spomienok, Ikar 2016

Od autorizovaného životopisu speváčky, ktorej súkromný život, najmä po stiahnutí do ústrania, bol celé roky len predmetom špekulácií a opatrných diplomatických vyhlásení jej najbližších spolupracovníkov, nemožno čakať žiadne dramatické odhalenia, hoci obálka hlása, že českému novinárovi Miroslavovi Graclíkovi niektoré zo svojich tajomstiev prezradila. Ten už má na svojom konte množstvo podobných životopisných kníh najmä českých hercov a spevákov a bol aj spoluatorom neautorizovanej knihy Marika Gombitová z roku 2008. Preto je prekvapivé, že kniha pôsobí takmer akoby sa jej nedotkla ruka profesionála. Už samotné prezdobené zalomenie textu, miešanie momentiek s profesionálnymi fotkami bez ladu a skladu, čím viac, tým lepšie, pripomína skôr amatérsky album zalomený človekom očareným možnosťami fotošopu. Podobne pôsobí aj text, rozprávanie v prvej osobe, ktorý je akoby needitovaným prúdom pekných spomienok, počnúc idylickým detstvom až po dnešok. Každý pochmúrnejší moment je okamžite diplomaticky zahladený, každý náznak, že konečne smerujeme hlbšie pod kožu, je rýchlo odklonený naspäť na povrch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite