Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hillary vs. Donald: Súboj darebákov

.michal Novota .časopis

Nad domom v prérii zapadá slnko. V mestskej radovke je už takmer tma. Počuť klavír. Malé deti s očami plnými dychtivej zvedavosti ožaruje televízna obrazovka. To, čo sa na nej predvádza, je silná káva.

Hillary vs. Donald: Súboj darebákov THOMAS DWORZAK/MAGNUM PHOTOS/PROFIMEDIA

tie deti sú ako z nejakej príručky o diverzite. Určite sledujú demografiu cieľovej skupiny. Z obrazovky na nich hovorí republikánsky kandidát Donald Trump. Ide o výber tých najhorších tirád, ktorými si občas bez servítky na verejnosti uľaví. Osobné útoky, zosmiešňovanie druhých, strašenie o utečencoch s vreckami plnými drog, ktorí sa valia cez hranicu. Deti počúvajú. Sledujeme striedavo ich nevinné tváre a ostrú Trumpovu gestikuláciu. Text na konci reklamného šotu sa pýta, aký príklad dávame našim deťom. Pýta sa to aj demokratická kandidátka na prvú prezidentku USA Hillary Clinton. S imidžom prísnej matky alebo učiteľky sa pohoršuje a poučuje. Jej štáb je autorom volebného spotu. Nazvali ho „rolové modely”.

keď kraľuje charakter

Prečo vrcholiacu kampaň vystihuje tento spot? Lebo hodnotí charakter. A taká bola aj kampaň. Už dávno sa nestalo, že by sa vo verejnom priestore tak málo diskutovalo o programových témach. A že by sa každý deň rozoberali stále nové a nové odhalenia kompromitujúce oboch favoritov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite