Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Návyková noc

.filip Olšovský .časopis .kultúra

Priznajme si to – seriálové leto bolo v prvom, druhom aj poslednom rade o Stranger Things. Osemdielna séria oprášila to najlepšie z osemdesiatych rokov a publikum bolo unisono paf. 

Návyková noc Craig Blankenhorn/HBO/AP/SITA

synťáky, bicykle, spomalené americké predmestia a paralelný magický svet. Čo tam potom, že to všetko dokázal do dvoch oveľa zaujímavejších hodín vtesnať už pred pätnástimi rokmi Richard Kelly so svojím Donniem Darkom. Magické a čo najvzdialenejšie svety boli opäť „in“.

Pritom televízna produkcia ponúkla toto leto minimálne jeden oveľa zaujímavejší príbeh. Zo sveta pre väčšinu z nás podobne vzdialeného, ako je ten zo Stranger Things. Akurát sa v ňom tvorcovia zaobišli bez vymyslených príšer a spomienkového optimizmu. Práve naopak. Svet v The Night Of bol temný a bezvýchodiskový. A nenormálne návykový.

The Night Of rozpráva pomerne jednoduchý príbeh o Nasirovi, americkom mladíkovi s pakistanskými koreňmi, ktorý zažije najhoršiu noc svojho života.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite