Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hedviga III: Psychiater Jozef Hašto – Krátko o pamäti

.jozef Hašto .časopis .téma

Hedvigu Malinovú sme spolu s kolegyňou dôkladne psychiatricky a klinickopsychologicky vyšetrili a liečili z následkov ťažkých stresov. A hoci sme aktívne hľadali rozpory v jej výpovediach, nenašli sme nič, čo by spochybňovalo jej dôveryhodnosť.

Hedviga III: Psychiater Jozef Hašto – Krátko o pamäti Matúš Zajac

ešte kým začnem, chcel by som zdôrazniť, že lekár nemá právo poskytovať informácie o zdravotnom stave pacienta tretej osobe alebo verejnosti. Môže to urobiť jedine so súhlasom pacienta. Pani Hedviga Malinová Žáková mi takýto súhlas dala.

Verejné vyjadrenie psychiatra je v tomto prípade dôležité, pretože v rámci desať rokov trvajúceho šikanovania nútili Generálna prokuratúra a súdni znalci Hedvigu Malinovú Žákovú k súdnoznaleckým psychiatrickým a klinickopsychologickým vyšetreniam, pričom jej hrozili nedobrovoľnou hospitalizáciou. Vlastne jej hrozili tým, že bude proti vlastnej vôli odňatá deťom a rodine.

jej pamäť

Myslím si, že na základe objektívnych zistení a subjektívnych údajov sa dá dospieť k najpravdepodobnejšej rekonštrukcii fyzického násilia spáchaného na Hedvige Malinovej: Dvaja muži, ktorí ju násilne strhli z cesty do školy a bránili jej utiecť, sa jej vyhrážali, ponižovali ju a bili. Najprv to boli facky, pri ktorých zrejme došlo k natrhnutiu pery jej nárazom o zuby, nasledovali tvrdé údery na oblasť ľavej lícnej kosti a koreňa nosa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite