Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rio 2016: Krv a hry

.martin Mojžiš .časopis .šport

V antickom Grécku zavládlo počas olympijských hier všeobecné prímerie. Dnes v také niečo nemôžeme ani len dúfať. Otázkou je skôr to, či sa Riu krviprelievanie vyhne.

Rio 2016: Krv a hry Natália Ložeková

žijeme v časoch utrhnutých z reťaze. V Turecku vyčíňa demokraticky zvolený diktátor, britský minister zahraničných vecí je víťazom súťaže vulgárnych básničiek o tomto diktátorovi, v Rusku vládne bývalý agent KGB, kandidátom na amerického prezidenta je blbec, ktorý sa správa ako súčasný agent KGB. K tomu všetkému ešte krvavé teroristické útoky, ktorých frekvencia sa začína blížiť k hranici jedného za deň. Vraždí sa všetkým možným: výbušninami, strelnými zbraňami, nákladným autom, sekerou, nožom.

A do toho prichádzajú olympijské hry. V krajine zmietanej vysokou zločinnosťou v uliciach a obrovskými korupčnými škandálmi na najvyšších miestach. V krajine bojujúcej s vírusom Zika, v ktorej nedávno oznamoval nápis pred letiskom: „Vitajte, nemáme tu nemocnice.“ A priamo v letiskovej hale hlásal veľký transparent: „Vitajte v pekle! Policajti a hasiči nedostávajú mzdy. Nikto, kto príde do Ria de Janeiro, nebude v bezpečí.“

Sú olympijské hry ešte stále oslavou športu, alebo ide najmä o orgie biznisu a reklamy?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite