Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďalšia vyšinutá osobnosť

.martin Mojžiš .časopis .spoločnosť

Doteraz sme si mohli myslieť, že zo štyroch predsedov koaličných strán sú traja extrémne bezškrupulózni ľudia a jeden je človek, o ktorého duševnom zdraví sa dá pochybovať. Dnes je jasné, že tie pochybnosti sa vzťahujú na dvoch z nich.

Minulý týždeň naplno odhalil hĺbku nebezpečenstva, aké pre Slovensko predstavuje Andrej Danko. To, čo tento pán predviedol v súvislosti s rokovacím poriadkom Národnej rady Slovenskej republiky, totiž nie je nijaký žart. V skutočnosti ide o abnormalitu, z ktorej ide strach.

Na opakované prerušenie mimoriadnej schôdze Národnej rady jej predsedom môžeme mať rôzne názory. Niekto to môže považovať za štandardnú parlamentnú obštrukciu, iný v tom môže vidieť ohrozenie základov ústavnosti štátu. Z hľadiska účelu schôdze, ktorým bolo odvolávanie ministra vnútra, to však neznamenalo nič zásadné. Robert Kaliňák je v tejto chvíli neodvolateľný a v porovnaní s týmto obsahom nie je forma až taká podstatná. Napriek tomu priniesla schôdza a jej prerušenie niečo veľmi dôležité. Dovolila nám nahliadnuť do Dankovho vnútra hlbšie a jasnejšie, než kedykoľvek predtým.

Čo sme vedeli o Andrejovi Dankovi doteraz? Napríklad to, že bol predsedom predstavenstva Lesostavu, ktorý v časoch najtvrdšieho mečiarizmu (v roku 1996) sprivatizoval jeho otec. Alebo že v rokoch 2006 – 2010 pôsobil v NR SR ako asistent poslancov za SNS, v rokoch 2010 – 2012 bol podpredsedom SNS (predsedom bol Ján Slota) a dnes je predsedom tejto strany aj parlamentu. A tiež, že je právnikom, ktorý často pri svojich pokusoch o sformulovanie dlhšej vety kruto przní slovenský jazyk (pozri napríklad fejsbúkovú stránku Andrej Danko Prezidentom).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite