Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako zmení Hlina KDH?

.redakcia .časopis .téma

Alojz Hlina je iný, ako všetci predchádzajúci predsedovia KDH. Najmladší, prvý podnikateľ, s výstrednou aktivistickou minulosťou. Čo od Hlinu očakávajú ľudia, ktorí nechali svoju stopu v príbehu Kresťanskodemokratického hnutia?

július Brocka
dlhoročný podpredseda KDH

Verím, že Alojz Hlina KDH zmení. Ono je to obojstranné, i KDH už Alojza Hlinu mení. Konzervatívny charakter hnutia s mnohotisícovou členskou základňou robí „svoje". On už nebude môcť byť taký, ako sme ho poznali doteraz, aj keď charakter búrliváka určite nestratí. Je bojovník, to mu zostane tiež.

Delegátom snemu KDH bola na ňom sympatická najmä jeho silná viera v budúcnosť KDH a to, ako sa dokáže zapáliť za správnu vec. KDH takýto oheň, čo zapaľuje iných, a zmenu potrebuje, aby bolo tvorivejšie a dynamickejšie. Verím, že sa mu to podarí aj preto, že počíta aj s pomocou iných, nielen nových a mladých a nikoho neposiela von, do VIP tribúny .

Alojz Hlina má víziu, že KDH bude viac chrániť slabých, že sa viac bude angažovať na vidieku a že výraznejšie prispeje i k riešeniu rómskeho problému. Ak sa mu podarí naplniť tieto zámery, úspešný príbeh KDH na slovenskej politickej scéne bude pokračovať. Alojz Hlina je iný ako jeho predchodcovia na poste predsedu KDH a chce byť dobrým predsedom. Ja mu to úprimne želám.

marian Faktor
expert KDH pre zdravotníctvo

Málokto vyskladá rovnicu s konzervatívnymi parametrami, z ktorej by vypadol Alojz Hlina. Ale časy sa menia. Verejnosť chce reality šou, nie dokumentárny film. Ak chce byť politický program blockbusterom, má byť farebný a animovaný. Kritizovať masu za zlý vkus je slepá ulička.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite