Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako za Mečiara

.eva Čobejová .časopis .týždeň doma

Premiér Robert Fico poskytol po svojom návrate z péenky prvý dlhý rozhovor. A to, čo porozprával, by si mal zapamätať každý, kto sníva o polepšenej vláde.

Fico sa nepostavil zoči-voči novinárom zo súkromných médií, dokonca ani redaktorom verejnoprávneho rozhlasu či televízie. Sadol si radšej oproti dvom neveľmi známym redaktorom z Tlačovej agentúry SR. A vedel prečo.

Dvaja upätí páni stredného veku v oblekoch pôsobili neuveriteľne servilne. Vo svojich otázkach často iba dopovedali premiérove myšlienky. Nastoľovali nekonfliktné témy, ako potravinová sebestačnosť, možnosť jednokolových župných volieb, nedostatok pracovných síl či možnosť predstaviť počas predsedníctva SR v EÚ šikovných ľudí zo Slovenska. Novinári nedávali na stôl žiadne problémové kauzy, neprotirečili, neargumentovali a vôbec v ničom premiérovi neodporovali.

Tí starší z nás si mohli pri sledovaní tohto videorozhovoru spomenúť na legendárnu reláciu Ako ďalej, pán predseda vlády?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite