Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čierny Peter

.martin Mojžiš .časopis .týždeň doma

Chudák Peter Plavčan, toto si hádam ani nezaslúžil. Po dvoch týždňoch v úrade je jasné, že pred ním stojí vlastne len jediná úloha – ako ten úrad s akou-takou cťou opustiť.

A zároveň je jasné, že je to úloha neriešiteľná. So cťou to už určite nebude.

Nový minister školstva pritom urobil vlastne len jednu chybu – vyšiel do mínometnej paľby ozbrojený iba pestrofarebným papierovým slnečníkom. A to je chyba, ktorá je v nejakom zmysle ľudsky pochopiteľná. Komu z nás sa ešte nestalo, že si nevšimol, aké je počasie a vyšiel z domu oblečený úplne nevhodne? Lenže, na druhej strane, prebrať takú dôležitú funkciu a neuvedomiť si, že situácia v rezorte aj v celej spoločnosti pripomína sud s pušným prachom a tlejúcou zápalnou šnúrou – to robí z ľudsky pochopiteľnej chyby chybu tragickú. A pobehovať okolo tej zápalnej šnúry s detskou krhličkou, v ktorej navyše nemáte ani kvapku vody, robí z tragédie smutnú, naozaj smutnú frašku.

peter

Peter Plavčan pritom nie je ani zďaleka najhorší minister Ficovej vlády. Nie je to diabol, je to len taký nešikovný a v niečom až poľutovaniahodný čert z ľudovej rozprávky. Ale ako je potom možné, že sa na neho v priebehu týždňa zosypalo zo všetkých strán toľko úderov? Prečo proti jeho menovaniu protestujú petíciou vysokoškolskí profesori hneď na druhý deň po jeho menovaní? Prečo opoziční poslanci žiadajú jeho odvolanie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite