Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Kaliňák: Vyhasínajúca hviezda

.michal Magušin .časopis .téma

Švihácky výzor, šarm a jasnosť v komunikácii mu zostávajú. Stále je to ten Kaliňák, ktorý kedysi zvykol vyjsť medzi novinárov na cigaretu a uvoľnene rozprávať o čomkoľvek. 

Imponuje aj drsným investigatívcom, ktorým dlho zdvíhal osobne telefóny. Aj úradníci na ministerstve vnútra ho stále majú radšej ako Lipšica, ktorý im predĺžil pracovný čas o obednú prestávku. Aj výška predvolebných koncoročných odmien dala Kaliňákovým podriadeným dôvod na spokojnosť, nehovoriac o hasičoch, ktorým každú chvíľu odovzdáva nejaké nové vozidlo. Je to jednoduché: ak si policajti, hasiči a úradníci budú robiť svoju priemernú prácu, za tohto ministra sa nemajú čoho báť.

Navonok sa teda môže zdať, že všetko hrá v Kaliňákov prospech. Stále má sympatie policajtov, úradníkov a aj medzi voličmi Smeru, o čom svedčí viac ako 350-tisíc krúžkov získaných vo voľbách. Je jasnou smeráckou dvojkou, tretí Pellegrini mal o 150-tisíc krúžkov menej. Práve toľko chýbalo Kaliňákovi na prvého Fica.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite