Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako zistiť, čo bude fungovať?

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Dokonalý plán neexistuje. Najlepšia cesta k riešeniu problémov v nepredvídateľnom svete sa dá odkukať od evolúcie – metóda pokusu a omylu. 

Platí to pre záchrancov sveta i baletných choreografov.

Moje internety mi nedávno priviali do pozornosti nadšené ovácie dizajnérskych blogov na Hippo Water Roller. Je to taký polyetylénový 90 litrový sud, ktorý sa vďaka držiaku spájajúcemu vrch a dno dá pohodlne valiť po ceste, v podstate je zo suda koleso fúrika. Prezentuje sa ako lacné riešenie výrazne zlepšujúce život v krajinách, kde doteraz najmä ženy a deti museli vláčiť celé kilometre 20 litrové nádoby s vodou na hlavách alebo v rukách.

vynález kolesa a kolotoča

Pozerala som sa na tie propagačné fotky veselých farebne oblečených Afričanov valiacich svoje nové súdy po cestách-necestách a zmocnili sa ma pochybnosti. Okamžite sa mi totiž prepojili dokopy dve informácie, ktoré som si nedávno prečítala. Tá prvá bola o kolese. Človeku trvalo neuveriteľne dlho, pokiaľ od jeho vynálezu prešiel k používaniu na vozenie. Okrem toho, že to bolo pomerne náročné technické riešenie, potreboval mať splnenú ešte jednu nutnú podmienku – cesty. Inak bolo lepšie ísť peši či na ťave. Aj ten sud potrebuje ak nie cestu, tak relatívne zvalcovaný terén.

No a tá druhá informácia sa týkala PlayPumpy. PlayPump je pumpa na čerpanie vody z hlbokej studne, ktorú poháňa namiesto elektrického čerpadla malý detský kolotoč. Čistá voda ako vedľajší produkt detskej hry!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite