Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby a ekonomika

.ján Oravec .časopis .týždeň v ekonomike

Týždeň pred voľ bami sme oslovili dvoch našich ekonomických stĺpčekárov s otázkou, nakoľ ko bude výsledok týchto volieb dôležitý pre slovenskú ekonomiku.

Po voľbách bude pokračovať doterajšia hospodárska politika bez akýchkoľvek zmien. Po voľbách príde len k miernym modifikáciám doterajšej hospodárskej politiky. Po voľbách príde v hospodárskej politike k zásadnému obratu. Jeden z týchto troch scenárov povolebného vývoja sa určite naplní, ktorý z nich to napokon bude, o tom rozhodnú politici s najväčšou dôverou od voličov.

Na základe vývoja preferencií je najpravdepodobnejší ten druhý, zachovanie doterajšieho kurzu reprezentovaného Smerom, s viac-menej kozmetickými úpravami, ktoré so sebou prinesie jeho koaličný partner, nech už to bude ktokoľvek. Menej pravdepodobný je prvý scenár, pokračovanie doterajšej hospodárskej politiky, ktorý by bol umožnený opätovným vládnutím jednej strany. A, bohužiaľ, najmenej pravdepodobný je tretí scenár, zásadný obrat, ktorý by sme potrebovali najviac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite