Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA ČÍTAŤ
O udavačstve

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám nový šéfredaktor časopisu ÚPN Peter Jučšák odporučil do pozornosti knihu zostavovateľa Mira Polláka Udavačstvo. Vychádza vo vydavateľstve Kalligram a tvoria ju príspevky päťdesiatjeden autorov najrozličnejších profesií – filozofov, kňazov, spisovateľov, historikov, publicistov. Prispeli do nej úvahami, esejami, poviedkami, spomienkami, v zmesi žánrov a pohľadov na menej vľúdnu črtu ľudskej povahy prinášajú zaujímavé spektrum názorov. „Nie je to povznášajúce čítanie, ak uvážime, že táto podlá stránka ľudskej duše je tu stále prítomná a veru aj bude naďalej. Nemilú tému však treba poznať, aby tí, ktorých pri pohľade na slušných ľudí zasvrbí jazyk, vedeli, že napokon veľa vecí vyjde najavo,“ povedal Peter Juščák.

TREBA SA STRAVOVAŤ
V duchu Star Wars

O tom, že premiéra nového filmu zo série Star Wars, o ktorom píše v tomto čísle Juro Malíček, je spojená s mohutným merchandisingom a Hviezdne vojny zaplavia všetko, niet pochýb.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite