Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež potvrdil slová kardinála Vlka

.jaroslav Rindoš .časopis .spoločnosť

Aj toto sme sa dozvedeli z rozhovorov slovenských biskupov po stretnutí s pápežom Františkom v Ríme 12. novembra 2015.

Kardinál Miloslav Vlk mal pravdu. Aj keď o tom azda ani nik nepochyboval, Svätý Otec František to potvrdil na stretnutí so slovenskými biskupmi počas návštevy Ad limina apostolorum. Pápež biskupom zreferoval, že už jeho aprílové stretnutie s arcibiskupom Bezákom bolo venované prípadu jeho odvolania a že mu už vtedy prejavil svoju podporu.
Ako sa vyslovil arcibiskup Stanislav Zvolenský (audio TKKBS) po stretnutí slovenských biskupov s pápežom 12. novembra, Svätý Otec František sa – aj na ich podnet – venoval tiež téme odvolania arcibiskupa Bezáka: „S takou veľkou úctou hovoril pomerne dlho na túto tému, vysvetľoval nám okolnosti, hovoril nám o tom, ako sa zaoberal týmto prípadom, ako študoval podklady k tomuto prípadu.“

prišlo aj na aprílovú audienciu

Arcibiskup Zvolenský uviedol, že pápež hovoril aj o aprílovej audiencii, ktorú poskytol arcibiskupovi Bezákovi a pri ktorej mu vyjadril svoju podporu: „Spomenul nám aj stretnutie s otcom arcibiskupom Bezákom, a tak nás povzbudil, že aby sme aj my, keď budeme aj pre médiá hovoriť, že aby sme predovšetkým sprostredkovali tú základnú myšlienku, ktorú aj on otcovi arcibiskupovi pri osobnom stretnutí povedal, že Svätý Otec František je pripravený mu pomôcť.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite