Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuckerberg, s.r.o.

.filip Olšovský .časopis .spoločnosť

Rozpoznať pravý facebookový profil Marka Zuckerberga je jednoduché – za menom má malý modrý znak odškrtnutia. S identifikovaním jeho skutočného profilu je to o čosi náročnejšie.

V prvý decembrový deň sa verejný obraz Marka Zuckerberga zdal dokonalý. Na svojom profile oznámil radostnú správu – stal sa hrdým otcom malej Maximy. Svojej dcére adresoval aj celý pomerne obsiahly digitálny list s najdôležitejšou správou ukrytou takmer na jeho konci: „Tak, ako si ty začala novú generáciu rodu Chan (priezvisko Markovej manželky Priscilly – pozn. red.) Zuckerberg, my sme začali Iniciatívu Chan Zuckerberg, aby sme prepojili ľudí naprieč celým svetom.“ Kľúčová časť prišla v nasledujúcom odseku: „V prospech tejto myšlienky venujeme 99 percent našich facebookových akcií.“ V reči peňazí niečo vyše štyridsať miliárd eur. Alebo, ak chcete, približne dvojročný súčet výdavkov slovenského štátneho rozpočtu.
Facebook bol nadšený. Pod Zuckerbergovým príspevkom sa nadchýnali celebrity z celého sveta (spoznáte ich rovnako, ako Marka – podľa modrej fajky za menom). Z narodenia Maximy sa tešil Arnold Schwarzenegger, Andrea Bocelli, Shakira aj Melinda Gates, manželka Billa Gatesa. Opäť sa skloňovala Markova preslávená skromnosť (stále nosí tie isté tričká a mikinu a šoféruje Volkswagen Golf), ako i nová éra filantropie. To všetko na pozadí fotografií šťastného páru Marka Zuckerberga a Priscilly Chan, dcéry čínsko-vietnamských utečencov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite