Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA POCHOPIŤ
Azylantov na Slovensku

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa so spisovateľkou Zuskou Kepplovou bavili aj o jej spolupráci s IVO na sociologickom projekte Integrácia ľudí s medzinárodnou ochranou na Slovensku: Hľadanie východísk, ktorý vyšiel v septembri tohto roku. Kniha obsahuje aj štyri autorské texty Jany Beňovej, Michala Hvoreckého, Mareka Vadasa a Zusky Kepplovej, pomocou ktorých je možné situáciu a konanie migrantov oveľa lepšie pochopiť. „Išlo o azylantov žijúcich na Slovensku, ktorí si istý čas písali denníky. Potom ich bolo treba anonymizovať, a tak ochrániť ich identitu, keďže ich je na Slovensku len pár. Preto nás požiadali, aby sme denníky každý po svojom beletristicky spracovali,“ vysvetlila nám. Publikáciu si môžete stiahnuť na ivo.sk.

TREBA SA POĎAKOVAŤ
Nevšedným ľuďom za statočnosť

V utorok presne o 17:11 v Mestskom divadle v Bratislave sa budú opäť oceňovať ľudia, ktorí sa postavili arogancii moci a dočkali sa za to trestu alebo kritiky.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite