Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prekliate mäso

.jozef Koleják .časopis .lifestyle

Strašná správa otriasla celým Slovenskom. Niet azda domácnosti, v ktorej by sa nad ňou horúčkovito nepolemizovalo, ...

...kde by si otcovia rodiny po prebdenej noci nešúchali ustarostené čelá. Hrôza. Mäso vraj spôsobuje rakovinu!

Stručná správa Svetovej zdravotníckej organizácie vyvolala spolu s príčinlivými bulvárnymi médiami medzi ľuďmi paniku. Čo budú, preboha, teraz jesť? Veď, povedzme si na rovinu – deň bez mäsa na Slovensku pomaly nemá zmysel. Veru, niet tu prečo žiť, pokým sa človek nad očividným rozkladom verejného života a vôbec, nebuďme trochári, celkovo mravov neupokojí poriadnym plátkom údeného. A už aj posledná útecha, miláčik našich chuťových buniek, pošla dolu vodou? Čo má teraz pospolitý podtatranský ľud robiť? Má ihneď krásne mlynčeky na mäso, naleštené plniče klobás zavesiť na klinec alebo na e-bay? V pote tváre zhotovené udiarničky premeniť na miniizby ľudových tradícií alebo z nich rovno urobiť kôlničky na drevo? Nevedno. Zostala len panika, a to otrasné slovo: rakovina. Nikto si totiž už nedal námahu zistiť, čo sa za touto správou skrýva.

Neskôr síce prišli vysvetľujúce komentáre, ktoré sčasti všetko dali do správneho svetla (mimochodom, aj slnečný svit je rakovinotvorný) a jasne vysvetlili, že nám vlastne zdravotníci povedali, čo už dávno vieme alebo tušíme. Pri nadmernej a nestriedmej konzumácii najmä spracovaného a upravovaného mäsa sa zvyšuje riziko ochorenia na rakovinu hrubého čreva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite