Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA VIDIEŤ Hru o Magde Husákovej-Lokvencovej
V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám Emília Sičáková-Beblavá odporučila do pozornosti hru, ktorú nedávno videla v bratislavskom Štúdiu 12 od Slávy Daubnerovej M.H.L., monodrámu o režisérke Magde Husákovej-Lokvencovej: „To je o ženách ako my. O tom, ako si zorganizovať život, aby žena mohla dýchať a nebola prigniavená, aby sa zo sveta mala čas a chuť tešiť, mala pocit vlastnej identity, vlastného priestoru. Cítim to aj pri svojich priateľkách, štyridsiatničkach, že veľa chceme, veľa musíme, veľa snívame, už sme aj veľa zažili, ale nemáme sa kedy ani nadýchnuť. A potom platíme pokuty za rýchlu jazdu!“ Hru ovenčenú viacerými cenami môžete tento rok vidieť už len raz, a to 1. decembra.

TREBA SPOZNAŤ Šperky z plodov a semien

Pre milovníkov prírody a zaujímavej bižutérie je určená nová výstava v SNM Koráliky nielen z Klokoča z podtitulom Plody a semená rastlín v tvorbe ozdôb a šperkov. Priblíži netradičný spôsob využitia semien a plodov od najstarších dochovaných ozdôb afrických domorodcov či amerických Indiánov, historické náhrdelníky a ružence, až po výtvory súčasných šperkárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite