Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naše otázky prokurátorom

.časopis .téma

Generálnu prokuratúru sme požiadali o zodpovedanie nasledujúcich šiestich otázok.

Generálnu prokuratúru sme požiadali o zodpovedanie nasledujúcich šiestich otázok.
1. Kedy bude ukončené vyšetrovanie prípadu Hedvigy Malinovej, ktorý momentálne skúma špeciálny tím na Generálnej prokuratúre?
2. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka koncom septembra minulého roku po vytvorení nového vyšetrovacieho tímu v TA3 vyhlásil, že vyšetrovanie bude ukončené do dvoch až troch mesiacov. Odvtedy uplynulo takmer desať mesiacov a prípad je stále neuzavretý. Prečo to trvá tak dlho?
3. Podpredseda vlády Dušan Čaplovič pre náš časopis pred rokom uviedol, že pozná lekára, ktorý vyšetroval Hedvigu krátko po údajnom útoku a tento lekár vraj vie potvrdiť, že jej zranenia neboli také, ako sa prezentovalo v lekárskych správach. Bol Dušan Čaplovič predvolaný na výsluch? Ak nie, plánujete jeho predvolanie? Bol lekár, o ktorom hovoril pán podpredseda, vypočúvaný tímom prokuratúry?
4. Predseda SNS Ján Slota minulý týždeň vyhlásil, že za kauzou Hedvigy Malinovej stojí maďarská tajná služba. Bude Ján Slota predvolaný, aby vysvetlil svoje obvinenie?
5. Minister zahraničia Ján Kubiš koncom mája vyhlásil, že „až dôjde k došetreniu prípadu Hedvigy Malinovej, a k tomu dôjde, tak potom, dúfam, všetci tí, ktorí tak s chuťou písali o tomto prípade, že niektorí z nich sa aspoň ospravedlnia a skorigujú svoje názory...Verím, že budú vyvodené závery padni, komu padni * a ono to tak aj bude. A potom zistíme, koľko scestností sa okolo tohto prípadu popísalo.“ Z uvedeného vyplýva, že Igor Kubiš disponuje nadštandardnými informáciami o prípade Malinovej. Predvolá ministra prokurátor na výsluch?
6. Prečo dala generálna prokuratúra opätovne preskúmať písmo na blúzke Kriminalistickému a expertíznemu ústavu PZ? Prečo prokuratúra neuvažovala o tom, aby to preskúmali experti zo zahraničia?

Hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová na naše otázky zaslala túto odpoveď: „Kým nebude vyšetrovanie ukončené, nebudeme k tejto veci poskytovať detailnejšie informácie.“
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite