Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pod lupou Jána Štrassera: Dúha nad Slovenskom?

.ján Štrasser .časopis .klub

„Už chýba len dúha nad mestom,“ zažartoval Peter Sagan, keď ho predminulý týždeň v stredu nadšene vítalo preplnené hlavné námestie v jeho rodnej Žiline.

budem sa opakovať: Keby Peter Sagan dnes založil politickú stranu, v marci 2016 by zostavoval vládu. A čo? Nebola by horšia ako tá, čo bude.

Sagan sa zadaril. Má pekné slovenské meno. Je zo správneho slovenského mesta. Je pohoďák. Milý, drzý, ale len trochu. Je zábavný, ba čo viac, je zabávač. Fasa chalan, ako sa kedysi hovorievalo na korze. A ešte je aj majstrom sveta v cestnej cyklistike.

Saganmánia je spontánna. Cítiť, že ľudia v tejto krajine chcú zdieľať niečo pozitívne. Popri všetkých tých ulúpených miliónoch pri verejnom obstarávaní, váhostavoch, predražených cétečkách, tetách Ankách sa túžia upnúť na niekoho/niečo, kto/čo ich neoklame, nepodvedie, neokradne. Naopak, poteší ich. Hokejisti so zlatom z Göteborgu, Šatan, Hossa, Chára, Gáborík so Stanleyho pohárom, Kuzminová so zlatom z olympiády. Sagan s dúhovým dresom.

Sagana milujú všetci. Ale najviac práve tí veľkoklamári, superpodvodníci a megazlodeji. Ale tí milujú aj migrantov, extrémne teploty, extrémne mrazy, povodne, Vianoce, Hornú Dolnú, Búrlivé víno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite