Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nečakané kvalifikačné bonusy

.bohumil Stejskal .časopis .šport

Keď v predchádzajúcej kvalifikácii hrala slovenská reprezentácia v Žiline posledný zápas, v ktorom mohla reálne zamiešať karty v hre o postup, ...

... na štadión prišli tisíce Bosniakov a vytvorili svojim domáce prostredie. Dnes nič podobné nehrozí.

Stlačme fast forward na koniec súčasnej kvalifikácie o postup na francúzske ME 2016. Ten istý štadión, takmer tí istí domáci hráči a znova vypredané. Tentoraz však lístky kúpili fanúšikovia Slovenska pripravení osláviť priamy postup na záverečný turnaj, na ktorom ešte samostatná republika nehrala. Keby v piatok hrali na štadióne pod Dubňom znova tí istí balkánski súperi, zostali by im už len lístky do sektora pre hostí.

.bonus prvý, fanúšikovia
Doteraz najlepšia kvalifikácia priniesla tri nečakané bonusy. Tým prvým sú práve fanúšikovia. Za dva roky si slovenská futbalová reprezentácia zaslúžila plnú dôveru a plné štadióny ešte aj proti outsiderom.

Prvýkrát začal výber našich najlepších futbalistov vypredávať aj zápasy, v ktorých nehral proti prvotriednemu súperovi. Luxembursko, Macedónsko aj Ukrajina pritiahli na žilinský štadión desaťtisícovú návštevu – plný štadión. Na každého z tých troch súperov prišlo ešte o tisíc divákov viac, ako na Španielsko na začiatku kvalifikácie.

Nečakanú priazeň domáceho fanúšika si nepamätajú ani úspešné mužstvá trénované Galisom či Weissom. Až Ján Kozák naučil slovenského diváka chodiť na svojich, proti Luxembursku by podľa všetkého vypredal aj nefutbalové Pasienky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite