Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hokejová škola diplomacie

.martin Mojžiš .časopis .šport

Spor medzi slovenskými hokejovými reprezentantmi a prezidentom SZĽH uviazol na mŕtvom bode. Sú príčinou tohto stavu nedostatočné diplomatické schopnosti našich hokejistov?

nie, je to presne naopak. Ich diplomatické schopnosti sú obdivuhodné.

Mnohí z nás si pod diplomaciou predstavujú nekonečné rokovania vedené ľuďmi ako Sergej Lavrov – typický predstaviteľ hada sapiens. Skúsený diplomat je podľa takejto predstavy cynický manipulátor, ktorý dokáže ľubovoľne dlho rozprávať bez toho, že by niečo povedal, tváriť sa konštruktívne a konať deštruktívne, predstierať otvorenosť a spoliehať sa pritom najmä na zákulisné ťahy. Igor Nemeček zatiaľ nesklamal tých svojich fanúšikov, ktorí verili v jeho diplomatické schopnosti v duchu tejto predstavy.

Proti nemu stoja hokejisti, od ktorých asi nikto takéto schopnosti nečakal, a ak aj náhodou čakal, tak sa nedočkal. Nijaké nekonečné manévrovanie, ale stručne a jasne vyslovená jednoduchá požiadavka: zmena stanov SZĽH tak, aby nebol možný doterajší evidentne neférový spôsob voľby prezidenta, a následne voľba podľa nových stanov. Hráči pripravili jednoznačné a zrozumiteľné memorandum, ktoré bolo vyjadrením tejto požiadavky, poslali ho druhej strane na schválenie a boli pripravení ho podpísať. Čo sa dialo potom? Na to nám odpovedal Michal Handzuš:

„Ešte kým som len čakal na telefonát od pána Nemečka, aby som sa dozvedel, aká je reakcia na náš návrh, tak zrazu mi začali telefonovať chlapci, že Robo Švehla ich obvoláva a zisťuje, či pôjdu reprezentovať, alebo nie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite