Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V extréme

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Ani nie tak odporom proti kvótam, ako neschopnosťou rozlíšiť medzi disentným názorom a nerešpektovaním pravidiel vmanévrovala vláda Slovensko do veľmi nekomfortnej polohy.

z pozície čiernych pasažierov môže Slovensko „vykorčuľovať“ už len s politickými stratami. Ešte horšou alternatívou bude, ak Fico s Kaliňákom vytrvajú v rebélii – potom totiž prídu ťažké ujmy na medzinárodnom postavení štátu.

Pointou celého príbehu je, že bez nejakého kompromisu s Nemeckom o azylovej politike jednoducho neexistovalo dobré európske riešenie. Lenže my sme podaním na európsky súd a deklaráciou o ignorovaní rozhodnutia o kvótach vysunuli Slovensko do takej krajnej pozície, z ktorej sa hľadajú cesty bližšie k stredu už len veľmi zložito. Dalo by sa to hádam len s obeťou očividných ústupkov, čo by však prinieslo veľké politické náklady na domácej pôde, ktorej krajné naladenie protiutečeneckou hysterizáciou vyvolali ten istý Fico s tým istým Kaliňákom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite