Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.časopis .lifestyle

TREBA PONOCOVAŤ Na povale kostola
V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sa nám klavirista Ivan Šiller posťažoval, že nemá vlastný priestor doma ani v práci a sníva o pracovni s množstvom svetla. Magické priestory ho priťahujú, to je možno aj dôvod, prečo najbližší koncert Cluster Ensemble budú hrať na naozaj nezvyklom mieste – na povale františkánskeho Kostola Zvestovania Pána. Ivan Šiller a Fero Király v rámci festivalu Biela noc tam v sobotu predstavia svoj projekt Similar motion ako interpretáciu dvoch diel slávneho Philipa Glassa zo 60. rokov. Hrať budú na dvoch elektrických organoch a sprevádzať ich bude vizuálna realtime video performancia Jakuba Pišeka. Keď sme sa spýtali Ivana Šillera, čo je na hudbe Glassa najzaujímavejšie, odpovedal: „Nikdy nevieš, aké dlhé to bude.“

TREBA SLEDOVAŤ Hodinky pre seniorov
Technologická firma UnaliWear vytvorila a cez kickstarterovú kampaň získala peniaze na produkciu hodiniek, ktoré by mohli dať seniorom väčší pocit bezpečia aj samostatnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite