Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Šiller: Bol som prepatetizovaný

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Ivan Šiller je koncertný klavirista, vedúci Katedry hudobnej výchovy na Pedagogickej fakulte UK, takže koncertuje, cvičí, manažuje a učí.

okrem toho robí množstvo projektov, ktoré mu vraj manželka ani neodporúčala vymenúvať, lebo by to bolo mätúce.

Učím veľmi rád.
Vyše 20 rokov som učil deti, pred 4 rokmi som prišiel na fakultu. S novou akreditáciou a výborným tímom ľudí chceme zreformovať to, ako sa učí hudobná výchova na školách. Baví ma organizovať projekty, tvoriť tímy zaujímavých ľudí. Do istej miery. Berie mi to totiž väčšinu času a na samotné hranie či učenie zostáva málo. Pracujem na tom, aby som ten pomer otočil. Aj keď pracovne rád komunikujem s ľuďmi, nie som veľmi spoločenský. Radšej si sadnem vo dvojici s niekým sa porozprávať, z veľkej partie som po chvíli unavený, keď nenabehnem na jej vlnu.

Pre hudbu som sa rozhodoval pomerne neskoro.
Bol som prvý klavirista, ktorého na VŠMU prijali bez konzervatória, z gymnázia. K modernej hudbe som sa dostal postupným vývojom, v sedemnástich boli pre mňa najlepší Beethoven a Chopin.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite