Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .časopis .osobnosti

Predstavte si, že sa to stane vám. Predstavte si, že prechádzate krajinou, v ktorej sa vôbec netúžite usadiť, lebo šanca, že tu dostanete azyl, je 1,1 percenta.

napriek tomu vás zaistia, zavrú za mreže ako zločinca, zoberú vám telefón aj peniaze, nemáte možnosť voľného pohybu ani len po chodbách zariadenia a nič vám nevysvetlia. Keď sa po čase začnete dožadovať svojich práv – slovne a úplne oprávnene, pošlú na vás kukláčov. Toto je naša vlasť a jej pohostinnosť k cudzincom, ktorí sa previnili len tým, že sa u nás ocitli.

To, ako sa správajú naši kukláči, nie je tajomstvom. Osobne som zažila zásah kukláčov v krčme Stoka za čias mečiarizmu a ako človek, ktorý stál v tom momente za barom s rukami prilepenými pred seba, videla som, ako si kukláči bezdôvodne pažbou zbrane udreli po tvárach ľudí, ktorí si dovolili uškŕňať sa popod nos, (hoci sedeli nepohnute), alebo sa im skrátka iba nepáčili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite