Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotleba vs. zvyšok sveta

.radovan Bránik .časopis .spoločnosť

Na radikálnej scéne sa pol roka pred voľbami nanovo rozdávajú karty. Pôvodne plánovaný jednotný postup je už minulosťou, ...

...Marián Kotleba opäť raz prekazil snahy o spoločnú kandidačnú listinu radikálov.

v tejto súvislosti je úplne nepodstatné, či ide z jeho strany o úmysel, alebo Kotleba opäť raz nedokáže prekročiť vlastný tieň. Riziko, že zjednotení radikáli prekročia brány parlamentu je aj vďaka nemu teraz blízke nule. Banskobystrický župan znova nedodržal slovo a podarilo sa mu takmer nemožné. Lídri tzv. pronárodných a radikálnych zoskupení nabudení úspechom mnohotisícovej demonštrácie na Námestí SNP už pred niekoľkými mesiacmi avizovali, že spoločnému postupu vo voľbách takmer nič nebráni. V podobnom duchu sa vyjadril aj samotný Kotleba ešte 12. mája. Dnes je opäť všetko inak a volič opustený Jánom Slotom si bude môcť vyberať minimálne z dvoch silnejších subjektov. Kotleba odmietol poskytnúť dostatok miest na svojej kandidátke, ostatní radikáli práve sa združujúci v (staro)novom subjekte Cesta – strana vlastencov a odborníkov zasa odmietajú možnosť hrať podľa jeho pravidiel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite