Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Teta Anka v poisťovni

.peter Schutz .časopis .týždeň doma

Ficovi a volebnej kampani Smeru nadržiavajú všetci svätí. Nebyť migračnej témy, ktorá zmietla všetko, by obchody štátnej poisťovne so sieťou firiem boli kauzou roka.

dianie okolo momentálne suspendovaného riaditeľa VšZP by malo mať pozornosť na úrovni cétečka či Váhostavu. Zaslúži si ju o to skôr, že má aj mediálne vďačný symbol, teda tetu Anku.

Po svokre Jána Ľuptáka, ktorá to dotiahla až do dozornej rady štátnej banky, splodila slovenská politika ďalšiu zázračnú babičku (77 rokov), ktorá po nástupe synovca do VšZP vŕši podnikateľské úspechy. Zmluvy či dodatky k nim so siedmimi spoločnosťami, v ktorých teta Anka figurovala, síce VšZP uzatvárala aj pred Foraiom, po jeho nástupe do funkcie však z nich vzrástli tržby o neuveriteľných 400 percent. Pričom aj tie pôvodné zmluvy, ktorými Forai argumentoval, že „spolupráca“ začala už pred ním, vznikali v košickej pobočke štátnej poisťovne, ktorej šéfoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite