Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zürich Express

.barbara Vincze .časopis .fototéma

Ildikó roky pracovala v Zürichu ako prostitútka, aby jej štyri deti mali doma čo jesť. Sprevádzali sme ju z jej domova v Maďarsku do Švajčiarska na jej možno poslednej ceste za poskytovaním sexu v meste pod Alpami.

Sihlquai bol dlho najznámejší štrich vo Švajčiarsku. Pôsobia tu najmä prostitútky z východnej Európy. Väčšina z nich tvrdí, že prišli zo severovýchodu alebo juhu Maďarska, mnohé z nich sú Rómky. Vidina, že vo Švajčiarsku sa dá zarobiť desiatky tisíc forintov za deň, je veľkým pokušením pre mnohé chudobné rodiny, najmä v porovnaní s každodennou biedou a nezamestnanosťou, ktoré zažívajú doma.
Navyše, pouličná prostitúcia je v Maďarsku de facto zakázaná, kým vo Švajčiarsku je táto činnosť – hoci s prísne regulovanými podmienkami – povolená. Ale aj tu sa veci menia a väčšina žien, ktoré sa nádejajú, že si tu prostitúciou rýchlo zarobia, už nemôže vo svojej práci pokračovať. Aj na Sihlquai už prostitúciu zakázali.
Ildikó je jedna zo žien, ktoré sa pokúšali predajom svojho tela zarobiť si na tomto mieste peniaze. Zürišské Sihlquai nebolo jej prvým pôsobiskom. Rómka Ildikó má dnes 34 rokov, prostitútkou sa stala už v sedemnástich. Do Švajčiarska cestuje pravidelne tri roky.

.na severovýchode Maďarska
Ildikó žije so svojím druhom Tomim a so štyrmi deťmi v malej dedinke odrezanej od sveta kdesi na severovýchode Maďarska. Tri deti majú s Tomim spoločné: osemročného chlapca a dve dievčatá – desať- a dvanásťročné.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite