Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Coffee & Go: Veľké mestá sú atraktívnejšie

.robert Žitňanský .časopis .téma

O skúsenostiach a plánoch jediného výhradne „slovenského“ kávového reťazca hovorí jeho marketingová manažérka Zuzana Balážová.

O skúsenostiach a plánoch jediného výhradne „slovenského“ kávového reťazca hovorí jeho marketingová manažérka Zuzana Balážová.


.ako sa podniká v kaviarenskom biznise na Slovensku?
Tento trh je ešte zaujímavý pre existujúcich hráčov, ale nie pre vstup nových.

.aká je vaša skúsenosť – je tu už dosť ľudí, ktorí si zaplatia za vyššiu kvalitu?
O kvalitu je jednoznačne stále väčší záujem. Zákazníci sú ochotní za ňu zaplatiť a tiež radi skúšajú nové veci, alebo hľadajú to, čo ochutnali v zahraničí. Tento záujem sa  však znižuje priamoúmerne s menšími mestami.

.v čom sa odlišujete od iných kaviarní?
Najvýraznejším špecifikom našej siete sú nefajčiarske prevádzky bez podávania alkoholu. Produktom, ktorý ponúkame špeciálne pre miesta s veľkým pohybom ľudí, teda pre business centrá, je „Fresh brewed coffee“, každý deň v týždni iná kvalitná čerstvá káva. Z obchodného hľadiska sme na Slovensku tiež jedinou sieťou bez zahraničnej majetkovej účasti.


.je pre vás inšpiráciou Starbucks alebo iné veľké siete tohto typu?
Pri vytváraní konceptu siete Coffee & Go sme samozrejme vychádzali zo vzoru zabehnutých sietí ako Starbucks či Blenz. Všetky naše receptúry sú však výsledkom nášho vlastného testovania a výberu.

.máte v úmysle výraznejšie expandovať?
V súčasnosti má sieť Coffee & Go tri prevádzky a naším cieľom je v  roku 2008 expanzia v rámci Bratislavy a v ďalších rokoch v rámci celého Slovenska.

.aká silná je tu konkurencia?
Je veľmi silná najmä v Bratislave, kde cítime výrazný záujem a boj o vhodné priestory. V rámci územia Slovenska sú konkurenčné sily rozložené rovnomernejšie.

.ako odhadujete potenciál slovenského trhu v tejto oblasti?
Ako postupne rastúci.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite