Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo treba

.časopis .lifestyle

TREBA PONOCOVAŤ A pozerať Temný prípad II.
Keď sme sa v rozhovore pre našu rubriku Sedem cností a nerestí opýtali moderátora a DJ-a Braňa Bezáka, aký zaujímavý tip na tento týždeň má pre našich čitateľov, bez zaváhania povedal: „Budúci týždeň treba sledovať HBO, lebo od pondelka štartuje nová séria True Detective (Temný prípad). V noci z nedele na pondelok o tretej ráno! Minulý rok to malo premiéru v prime time v Amerike a u nás to potom dávali až na druhý deň večer, ale teraz to ide súčasne. Aj s titulkami.“ Druhá séria oceňovaného seriálu má nielen nový prípad, ale aj nové hlavné postavy, ktoré hrajú Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdamsová a Taylor Kitsch. Komu sa nechce ponocovať, seriál vysielajú aj v ďalších normálnych hodinách.  

TREBA SI NAMIEŠAŤ Letné drinky od robotického barmana
Ak by ste nemali doma dosť zbytočných prístrojov, o ktoré sa treba starať, v januári sa ľudia vyzbierali na Kickstarteri na spustenie výroby Somabaru – automatu na výrobu koktailov, ktorý je napojený cez wi-fi na váš smartfón a do piatich sekúnd vám namieša ten správny drink. Aplikácia vám dokonca odporučí, čo sa dá namiešať z ingrediencií, ktoré si vyberiete. Somabar využíva na miešanie dynamiku kvapalín, kinetickú energiu a turbulencie, po namiešaní každého zas samočistiaci mechanizmus, aby chute ostali čisté. Šťastný vlastník robotického barmana môže svoje vlastné recepty zdieľať cez aplikáciu v Somabar komunite.  V ponuke je viacero farebných verzií, prví používatelia by mali svoj prístroj dostať už v týchto dňoch. Cena je bratku 429 dolárov.  

TREBA MAŤ PREHĽAD Animované filmy na Fest Anči
Ôsmy ročník medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča 2015 prinesie  od stredy do nedele na viaceré miesta v Žiline animáciu, počítačové hry, hudbu a umenie. Multimediálna prehliadka toho najzaujímavejšieho, čo sa za uplynulý rok vo svete animovaného filmu urodilo, ponúkne popri súťažných sekciách viaceré výnimočné celovečerné filmy, napríklad na Oscara nominovanú snímku Pieseň mora či snímku Ovečka Shaun vo filme. Hosťom festivalu bude český režisér Jiří Barta, estónske animátorské duo Priit Pärn a Olga Pärn aj írsky režisér Tomm Moore. Po uliciach budú na trojkolkách jazdiť dvaja uznávaní umelci VJs Suave z Brazílie a projekciami oživia budovy a priestory. Špecialitou festivalu je detská cena Anča Kids Award, Animation Karaoke Battle, Pecha kucha Anchu či Game Days so slovenskou a českou videohernou tvorbou. Viac na: www.festanca.sk.

TREBA SA PREVETRAŤ Sezóna letných festivalov sa začína
Folklórne festivaly sú už v plnom prúde, tento víkend si zaujúchate napríklad na Hornej Nitre v lesoparku v Prievidzi, na Horehroní v Heľpe a aj v Spišskom Podhradí.
Trenčín otvára letnú turistickú sezónu príbehom o mestskom bubeníkovi, Bratislava korunovačnými slávnosťami Karola III., v Košiciach je Festival židovskej kultúry Mazal Tov, na nádvorí Trnavskej radnice sa hrajú Radničné hry, v kaštieli v Strážkach zas Kaštieľne hry, v Senci privítajú leto karnevalom, okolo Domaše sa budú spoznávať cyklisti, v Skalici spanilo jazdiť veteráni VW, deti majú rozprávkový víkend v Trenčianskych Tepliciach a festival bábkových divadiel v Modre, v Piešťanoch je Topfest a na Zlatých Pieskoch žije hip-hop. Už len treba niekam vyraziť!

TREBA SA POZERAŤ V TELKE Posledný rímsky cisár Lasica  
Jeden z absolútnych slovenských televíznych vrcholov, televízna inscenácia s dĺžkou celovečerného filmu (80 min.), nakrútená režisérom Petrom Mikulíkom v roku 1992. Romulus Veľký je adaptáciou rovnomennej divadelnej hry švajčiarskeho spisovateľa a dramatika Friedricha Dürrenmatta. Ten v nej tematizuje posledné dni Rímskej ríše prostredníctvom príbehu Romulusa Augusta, posledného rímskeho cisára, ktorého viac ako impérium zaujíma chov sliepok. Romulus Veľký je v najčistejšom slova zmysle filozofická divadelná hra, vystavaná na bravúrnych a extrémne bystrých dialógoch, na jej hĺbke sa podstatnou mierou podpisujú bravúrne herecké výkony (Turzonovová, Mikulík, Kovár, Hajdu, Bzdúch, Romančík, Laurinc, Zvarík, Hryc) predovšetkým geniálneho Milana Lasicu, ktorý prakticky nezmizne z obrazu. 28. júna, Dvojka, 12:40

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite