Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doma

.časopis

Procházkova budúcnosť Takmer okamžite po oznámení výsledkov prvého kola prezidentských volieb sa stala témou politická budúcnosť Radoslava Procházku, ktorý skončil tretí s veľmi slušnou podporou 400-tisíc hlasov. Denník Sme len pár dní po prvom kole volieb zverejnil informácie, že Procházka oslovil niekoľko starostov a primátorov, ktorí kandidovali ako nezávislí, názorovo však majú blízko k pravici.

V tejto súvislosti sa objavili mená primátorov Banskej Bystrice Petra Gogolu, Prievidze Kataríny Macháčkovej a tiež Andreja Hrnčiara, primátora v Martine, ktorý je zároveň poslancom NR SR za stranu Most. Žiaden z nich však rokovania nepotvrdil.
Svoju predstavu zatiaľ nekonkretizoval ani Procházka. V rozhovore pre Sme len povedal, že nový politický subjekt určite nebude zakladať ako poslanec parlamentu. Odmietol tiež, že by uvažoval o spolupráci s SaS alebo s Ivetou Radičovou. „Ani mi to nenapadlo,“ odpovedal Procházka na otázku, či chce expremiérku Radičovú osloviť.
.jm

Dva dni diskutovali poslanci v parlamente o justícii a o ochrane manželstva. Definitívne schválenie ústavného zákona, na ktorom sa dohodol Smer s KDH, sa očakáva na májovej schôdzi NR SR. Katolícka cirkev vyzýva veriacich k modlitbe, aby Ústava zohľadňovala, že manželstvo je zväzkom muža a ženy.
Zamestnanci košického U. S. Steelu majú od roku 2015 týždenne odpracovať 35,5 hodiny namiesto 34,5 hodiny. Fabrika naberá aj nových ľudí.
Do rehabilitačného zariadenia na Zemplínskej šírave mali pricestovať prví piati Ukrajinci, ktorí sa zúčastnili na protestoch v Kyjeve. Sú medzi nimi aj dve zdravotné sestry.
Zástupkyňa scientologickej cirkvi pre strednú a východnú Európu Krisztina Tamas-Feth vyhlásila, že Andrej Kiska nie je v spojení s centrami Dianetiky a scientológie.
Na kandidátke Obyčajných ľudí do eurovolieb bude aj prepustený košický učiteľ Oto Žarnay a režisér Jakub Nvota.
Výsledok prezidentských volieb je pre KDH podľa predsedu hnutia Jána Figeľa sklamaním. Figeľ tvrdí, že hnutie zhodnotí zodpovednosť všetkých vrátane predsedu.

Osobnosť: Rudolf Bauer/
Bývalý poslanec parlamentu za KDH sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať o post primátora Košíc. Do volieb chce ísť ako občiansky kandidát s podporou SDKÚ, KDH, SaS, NOVA, DS a OKS. Bauer už bol v minulosti košickým primátorom aj županom.

Antiosobnosť: Štefan Harabin/
Podľa denníka SME prišla minulý týždeň z Najvyššieho súdu na okresné súdy na východnom Slovensku neoficiálna žiadosť, aby zohnali podklady z rozhodnutí v kauzách, ktoré majú dokazovať úžernícke praktiky firiem prezidentského kandidáta Andreja Kisku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite