Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zodpovedne

.časopis .kultúra

Asi pred dvoma mesiacmi mi zavolala Ivana Kullová z Nadácie Pontis, povedala mi, že koncom mája organizujú Týždeň zodpovedného podnikania a že či by som v rámci toho týždňa nechcel moderovať nejakú večernú diskusiu. Hoci som nikdy v živote nepodnikal a ani zodpovednosť pravdepodobne nie je tou vlastnosťou, ktorá ľuďom ako prvá napadne, keď začujú moje meno, povedal som áno.

Jednak preto, lebo „moderovanie” je len iné pomenovanie rozhovorov o zaujímavých veciach so zaujímavými ľuďmi (čo robím rád), ale aj preto, lebo ak poznáte Ivanu, tak viete, že takému milému človeku sa len ťažko hovorí nie.
Pravdupovediac, trochu ma zaujíma aj samotná téma. Presnejšie povedané, zaujíma ma diškurz o nej. Možno, napríklad, pri výrobe piva vôbec hovoriť o zodpovednosti? A ako sa zodpovedné podnikanie môže prejaviť vo veľkej nadnárodnej korporácii? Tým, že zamestnancom prispejú na stravné lístky? Alebo že im zriadia spoločenskú miestnosť, kde si môžu rýchlo vypiť kávu, aby pri bežiacom páse nezaspali? A, ruku na srdce, nie sú všetky tie firemné nadácie, všetky tie ľudomilné projekty, len inou formou PR? Nejde pri nich len o to, aby sa kapitalistom lepšie vykorisťovalo a obchodníkom ľahšie predávalo?
Tak presne o tomto sa budeme na budúci týždeň po večeroch rozprávať v The Sport (o poschodie nižšie než KC Dunaj). V utorok o PR a zodpovednom podnikaní, vo štvrtok o tom, či to všetko náhodou nie je iba ďalšia módna vlna zo Západu a v piatok (pri pive) o pive a o nebankových finančných službách.
Tak takýto bude môj týždeň. Zodpovedný.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite