Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo budem robiť

.elena Akácsová .časopis .kultúra

V pondelok 29.4. je Medzinárodný deň tanca a ja ho plánujem osláviť návštevou tanečno-divadelno-hudobného predstavenia Bubliny v betóne, ktoré je čerstvo po víkendovej premiére. Je to už druhá spolupráca divadiel elledanse a GunaGU, respektíve Viliama Klimáčka a choreografky Šárky Ondrišovej. Najväčším lákadlom je pre mňa to, že do projektu je zapojená aj hudobná skupina Longital.

Navyše tam účinkuje moja obľúbená herečka a komička Zuzka Šebová, plus ďalší traja herci a dvaja tanečníci, no a naživo hrajú svoju autorskú hudbu už spomínaní dvaja hudobníci z Longitalu Dano Salontay a Šina. Kostýmy vypravila Renáta Ormandíková. Má to byť netradičná divadelná forma o zmysle života s humorom a iróniou. Čo viac si v predpredvečer prvého mája želať?
Iba ak rozkvitnuté čerešne! Aby nás, dievčatá, mali kde chlapci vybozkávať a my sme tak prekvitali po celý rok. Rozkvitnuté čerešne plus bozkávanie pod nimi sľubuje zabezpečiť slovenská world-music skupina Banda pri príležitosti svojho prvomájového koncertu v HLAVE XXII.
Víkend plánujem stráviť na petržalskom brehu Dunaja, na Tyršovom nábreží, kde sa bude konať Bratislavský majáles. Uprostred zelene bude kopa koncertov, medzi inými aj Zlokot, Vec, Le Payaco, Zóna A, Dan Bárta či Hex, a atrakcií ako ohňostroj, ale aj kreatívny trh pod názvom Májový džem. Malo by ísť o kreatívnu zónu, kde sa budú dať predávať i kupovať hračky, kresby, grafiky, tričká, mikiny, legíny, módne úlety a výstrelky, šperky, vintage, starožitnosti, doplnky, kabelky, ruksaky, knižky, hudba, dobré jedlo, malinovky, čaje, sladkosti. Majáles má dobrovoľné vstupné dve eurá, ktoré v prípade spokojnosti s programom možno poslať sms-kou.  
Keď už som začala tancom, tretieho mája štartuje v Prešove Lúčnica svoj nový premiérový program Obrazy minulosti. Ide o výber najúspešnejších programov a reprezentuje najcharakteristickejšie folklórne oblasti Slovenska v choreografii Jána Blaha, Stanislava Marišlera, Petra Mezeia, Vladimíra Michalka, Františka Moronga a Ervína Vargu. Lúčnica po Prešove navštívi Košice, potom Liptovský Mikuláš, v podstate obíde celé Slovensko, akurát do Bratislavy sa dostane až v októbri, takže ja si na ňu pekne počkám.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite