Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo budem robiť

.elena Akácsová .časopis .kultúra

Asi je to tými jarnými prázdninami, že v Bratislave akoby na týždeň zastal čas. Rodičia školopovinných detí zrušili všetky stretnutia a ak mohli, vypadli niekam lyžovať. Zdecimované zvyšky Bratislavčanov zhľadúvajú, kam by sa podeli. Ani žiadne zaujímavé premiéry sa nekonajú, ja preto pokračujem vo svojom programe doháňania restov.

Do SND napríklad pôjdem hneď dvakrát. V pondelok na predstavenie choreografa a interpreta v jednom Jara Viňarského, ktorý v rámci programu Pondelky súčasného tanca uvedie dva svoje projekty, fyzické divadlo Kalbo (Guľa) a viacerými cenami ovenčený kus Posledný krok pred. To prvé predstavenie v réžii Bulhara Petara Todorova už Bratislavčania videli pred rokom a pol v rámci festivalu Bratislava v pohybe a vraj nie všetci zniesli pohľad na nahého muža celých 20 minút. Tí, čo zostali do konca, tvrdili, že to stálo za to.   
V stredu asi vynechám hosťovanie ruskej sopranistky Oľgy Pereťaťko, i keď odborná kritika ju údajne volá „fenoménom koloratúrneho spevu“. Radšej chodím na opery, ako na ľúbivé výberovky pre nenáročných divákov s neurčitým názvom „najkrajšie belcantové árie“.
Druhýkrát sa vyberiem do SND na činohru, na predstavenie britského dramatika Ronalda Harwooda Kvarteto, ktoré sa hrá už vyše roka a tipujem, že sa bude hrať ešte roky, lebo britský humor a elitné herecké obsadenie Geišberg, Horváth a v alternáciách Krížiková/Kráľovičová a Vašáryová/Turzonovová, ktorí stvárňujú vyslúžilých operných spevákov v domove pre starších umelcov, sľubuje skvelú zábavu.
No a v utorok večer už konečne pôjdem do SNG pozrieť si výstavu KRV, ktorej je venovaný multižánrový program SNG nažive! Okrem komentovanej prehliadky sa tam bude vizualizovať, inštalovať aj tancovať, koncert bude mať skupina Korben Dalas, ale ja sa najviac teším na prednášku historičky Tünde Lengyelovej, ktorá, dúfam, opäť trochu očistí obraz Vrahyne Báthoryčky od mýtov a povier. Po nej ešte vystúpi prírodovedec Ján Kautman a predstaví zvieratá, ktoré nám pijú krv.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite