Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo budem robiť

.časopis .kultúra

Ak všetko dopadne tak, ako predpokladám, tak sa tento týždeň začne aj skončí v bratislavskom klube MMC.

V pondelok zahrá v MMC legendárna poľská kapela SBB. Hoci nepochybujem o tom, že Skrzek a Apostolis (plus mladší bubeník) budú hrať výborne, očakávam nostalgické spomienky. SBB som totiž videl iba raz: keď som mal 16 rokov (čiže dosť dávno) v študentskom klube vo Zvolene. Bol to však jeden z tých zásadných koncertov, na ktoré si človek pamätá podobne ako na prvý bozk  či na prvú cigaretu.
V utorok si odskočím do nitrianskeho Libressa pri výbornom Kníhkupectve Pod vŕškom, kde budem hovoriť o svojej knihe Hudba ostrova a púšťať islandskú hudbu.
Vo štvrtok musím vyriešiť dilemu. U Očka totiž hrajú Tu v dome, Regále a Hviezda, v klube Loft! zase Vec a Kid Koala. Čiže buď kamaráti s gitarami (a banjom) v rukách, alebo divoká šou mašinkárov a rapperov s papierovými lietadlami a tancujúcimi robotmi. Ako sa rozhodnem, ešte neviem, ale večer začnem asi pri tých gitarách a do Loftu sa presuniem neskôr. Veď Kid Koala tu nevystupuje každý týždeň a podľa priamych účastníkov ho nestačí počuť, treba ho vidieť.
V piatok by podľa všetkého mal v bratislavskom Artfore uviesť svoju knihu Uspávanka pre obesenca poľský spisovateľ Hubert Klimko-Dobrzaniecki a ja si to určite nenechám utiecť. Tá kniha je totiž výborná, podobne ako jej autor.
V sobotu oddych a v nedeľu návrat do MMC, kde budú odovzdávané ceny Radio_Head Awards. Rádio_FM udeľuje rádiohlavy už piatykrát a .týždeň je toho od samého začiatku súčasťou. Zo skúseností vieme, že slávnostné odovzdávanie je niečím medzi koncertom a stretnutím priateľov. Čiže príjemnou udalosťou. V každom prípade bude trvať ešte dlho po tom, čo sa nedeľa zmení na pondelok a začne sa ďalší týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite