Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo budem robiť

.časopis .kultúra

Ak všetko dopadne tak, ako predpokladám, tak sa tento týždeň začne aj skončí v bratislavskom klube MMC.

V pondelok zahrá v MMC legendárna poľská kapela SBB. Hoci nepochybujem o tom, že Skrzek a Apostolis (plus mladší bubeník) budú hrať výborne, očakávam nostalgické spomienky. SBB som totiž videl iba raz: keď som mal 16 rokov (čiže dosť dávno) v študentskom klube vo Zvolene. Bol to však jeden z tých zásadných koncertov, na ktoré si človek pamätá podobne ako na prvý bozk  či na prvú cigaretu.
V utorok si odskočím do nitrianskeho Libressa pri výbornom Kníhkupectve Pod vŕškom, kde budem hovoriť o svojej knihe Hudba ostrova a púšťať islandskú hudbu.
Vo štvrtok musím vyriešiť dilemu. U Očka totiž hrajú Tu v dome, Regále a Hviezda, v klube Loft! zase Vec a Kid Koala. Čiže buď kamaráti s gitarami (a banjom) v rukách, alebo divoká šou mašinkárov a rapperov s papierovými lietadlami a tancujúcimi robotmi. Ako sa rozhodnem, ešte neviem, ale večer začnem asi pri tých gitarách a do Loftu sa presuniem neskôr. Veď Kid Koala tu nevystupuje každý týždeň a podľa priamych účastníkov ho nestačí počuť, treba ho vidieť.
V piatok by podľa všetkého mal v bratislavskom Artfore uviesť svoju knihu Uspávanka pre obesenca poľský spisovateľ Hubert Klimko-Dobrzaniecki a ja si to určite nenechám utiecť. Tá kniha je totiž výborná, podobne ako jej autor.
V sobotu oddych a v nedeľu návrat do MMC, kde budú odovzdávané ceny Radio_Head Awards. Rádio_FM udeľuje rádiohlavy už piatykrát a .týždeň je toho od samého začiatku súčasťou. Zo skúseností vieme, že slávnostné odovzdávanie je niečím medzi koncertom a stretnutím priateľov. Čiže príjemnou udalosťou. V každom prípade bude trvať ešte dlho po tom, čo sa nedeľa zmení na pondelok a začne sa ďalší týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite