Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo budem robiť

.elena Akácsová .časopis .kultúra

Keď novozvolený pápež krátko pred svojou konfirmáciou prepadne úzkosti zo zodpovednosti, príde mu na pomoc psychiater a ateista. Toto nie je scenár najbližších udalostí, Bože uchovaj! Je to len dej filmu Máme pápeža! režiséra Nanniho Morettiho, kde váhajúceho pápeža hrá skvelý Michel Piccoli. Zhodou okolností práve túto stredu ho premietajú v kine Lumière. Niekedy je zhoda okolností najlepší dramaturg a ja som si povedala, že sa ňou tento týždeň budem riadiť.

Práve som dočítala najnovšiu knihu od Allesandra Baricca Pán Gwyn, a tak som mala chuť na niečo ďalšie od neho. Zhoda okolností mi prihrala pod nos program Divadla v podpalubí, kde hrajú adaptáciu knihy Tisícdeväťsto pod názvom Legenda o 1900. Kedysi som videla rovnomenný strhujúci film v hlavnej úlohe s Timom Rothom a s hudbou Ennia Morriconeho, tak tomu možno dám šancu. Páči sa mi, že príbeh o človeku, čo prežil celý svoj život na zaoceánskom parníku a nikdy nevkročil na pevnú zem, sa hrá práve na lodi.  
Zhodou okolností som našla nedávno na stole kolegovi Kušnierikovi nové CD Chobotnica od Tomáša Slobodu & Sound Like This, a potom som ho takmer zodrala v prehrávači môjho auta. V sobotu by mali ukončiť svoje slovenské turné v Bratislave v Randal klube.
Zhodou okolností je tento týždeň nabitý čerstvými divadelnými kúskami a ja neviem, kam skočiť skôr. V SND hrajú v piatok nedávno odpremiérovanú Antigonu v New Yorku aj Malomeštiakovu svadbu. GUnaGU cez víkend premiéruje hru Nízkotučný život a divadlo SkRAT hru Proces procesu procesom s lákavým podtitulom Pôjdeš do basy? Hajzel!
Aj v Bratislavskom bábkovom divadle je premiéra hry Zlatovláska. Ak mi nejaká kamarátka požičia dieťa vo vhodnom veku nad tri roky, tak naisto pôjdem tam. Budúcich divadelných divákov treba podchytiť čo najskôr. To jediné nemožno ponechať na zhodu okolností!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite