Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stanovisko firmy ATOS

.časopis .kauza

Odpoveď riaditeľa odboru marketingu a komunikácie Michala Černaya na našu žiadosť o osobné stretnutie s predstaviteľom firmy a diskusiu o vopred vybraných okruhoch tém.

.okruhy tém navrhované týždňom:
1. Cena 2 milióny eur za služby. Koľko z toho je za implementáciu a údržbu softvéru, koľko za prevádzkovanie helpdesku, koľko za školenia a ako sa dospelo k týmto cenám?
2. Cena 6,7 milióna za licenciu. Koľko z toho je za licenciu anglickej verzie od YDP? Koľko je za lokalizáciu do slovenčiny? Kto zodpovedá za kvalitu prekladu? Kto preklady naozaj robil a kto je majiteľom práv preložených textov v zmysle autorského práva?
3. Testovanie. Prečo je v časovom harmonograme 9-mesačná pilotná a testovacia fáza, keď bol projekt už ministerstvom a Agemsoftom pilotovaný a testovaný, navyše na tých istých školách, na ktorých sa to chystá aj teraz?
4. Nahlasovanie chýb. Aká je možnosť kontroly počtu a závažnosti nahlasovaných chýb zo strany verejnosti? Aká je možnosť kontroly, že všetky chyby budú naozaj odstránené?

.odpoveď firmy ATOS:
Vzhľadom na veľmi negatívny a vyslovene jednostranný postoj pána Mojžiša k projektu v minulosti bude naša komunikácia zdržanlivá, čo pána Mojžiša nemôže prekvapiť. Minister Čaplovič sa na tlačovej konferencii vyjadril v tom duchu, že zavádzanie digitálneho učiva na Slovensku mešká. Pod toto meškanie sa pán Mojžiš podpísal zásadným spôsobom, a preto budeme o detailoch projektu vždy radšej komunikovať s inými žurnalistami, od ktorých môžeme očakávať aspoň pokus o vyvážený postoj. O tom, že pán Mojžiš svoj postoj ani metódy práce zatiaľ nezmenil, svedčia aj jeho pokusy o zastrašovanie našich odborných garantov, s ktorými spolupracujeme na vylepšovaní digitálneho učiva. Naším záujmom je publicita pre projekt, a nie publicita pre pána Mojžiša.
Predpokladáme, že pán Mojžiš bude adresovať otázky aj na ministerstvo. Kedže si ctíme projektové partnerstvo s Ministerstvom školstva, ktoré bolo uzavreté podpisom zmluvy, nechceme komunikovať bez koordinácie s ministerstvom. Pokiaľ teda pán Mojžiš adresoval otázky na ministerstvo, počkáme na odpovede, ktoré pán Mojžiš od ministerstva dostane a na spôsob, ako ich zverejní, a potom bude eventuálne možné aj stretnutie.

Michal Černay, riaditeľ odboru marketingu a komunikácie.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite