Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stanovisko bývalého vedenia

.časopis .kauza

Na odpovede hovorcu ministerstva školstva Michala Kaliňáka sme umožnili reagovať Jaroslavovi Ivančovi, bývalému štátnemu tajomníkovi ministerstva školstva, ktorý v minulom volebnom období viedol za ministerstvo rokovania o kúpe Planéty vedomostí.

K odpovedi na prvý okruh otázok:
Nemám vedomosť o tom, že by sme zadávali „nezávislé porovnanie“, respektíve analýzu Planéty vedomostí vo vzťahu k produktu Brána poznania. Dokonca si nemyslím, že to bolo potrebné. V istom štádiu došlo k spochybneniu, respektíve odhaleniu obsahových chýb, ktoré boli verejne prezentované. Sústredili sme sa na to, aby sme dostali adekvátne vysvetlenie, respektíve vyvrátenie obsahových chýb vo výučbových materiáloch v produkte, ktorý bol predmetom rokovaní. Očakávali sme protireakciu zo strany dodávateľa, ktorá by verejnosti odborne vyvrátila verejné spochybňovanie produktu alebo priame odstránenie nedostatkov. To sa nestalo.
K odpovedi na druhý okruh otázok:
Produkt bývalé vedenie nekúpilo, preto nie je možné hovoriť o akejkoľvek dohodnutej cene. Počas rokovaní  boli diskutované aj prístupy k cene, no naším cieľom bolo dosiahnuť adekvátne hodnotenie pomeru medzi cenou a ponúknutou kvalitou. V rokovaniach suma oscilovala okolo čísla z dolnej hranice (6 miliónov eur – pozn. redakcie) intervalu zverejného vo vestníku, no ku konečnej dohode nedošlo. Kľúčový bol okamih, keď protistrana nedokázala adekvátne a presvedčivo reagovať na verejne odhalené chyby a nedostatky produktu. Rokovania sa tak ukončili.
K odpovedi na tretí okruh otázok:
Klient, ktorý kupuje hotový produkt a nie vývoj, by mal mať jasné garancie bezchybnosti, príslušnej funkčnosti a kvality.

Jaroslav Ivančo, bývalý štátny tajomník ministerstva školstva.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite