Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Machalova frustrácia

.eva Čobejová .časopis

Drahoslav Machala teda zmlátil nášho spolupracovníka Tomáša Janovica a jeho manželku. Hrozný a hlúpy čin, ale nie celkom nepochopiteľný.

Drahoslav Machala má v tieto dni určite nervy napnuté ako struna. On, človek sebavedomý, sebastredný a ctižiadostivý, isto už od tej desiatej marcovej noci netrpezlivo čaká, kedy zazvoní telefón a z Úradu vlády ho povolajú do služby premiérovho poradcu. Určite je už veľmi znepokojený, prečo ten telefón tak dlho mlčí, prečo už zopár dní poctivo nezarezáva na Úrade vlády a nepíše premiérske prejavy.
Musí to byť naozaj frustrujúce pre muža Machalových ambícií. Takto dlho a nečinne čakať, kedy opäť bude môcť formovať národnú líniu slovenskej ľavice. Určite už má pripravených zopár návrhov na to, čo by mala nová vláda v národnej veci neodkladne urobiť. Socha kráľa Svätopluka by možno mala byť v každom väčšom slovenskom meste. A prečo ešte nebol za kráľa označený Pribina? Na Bratislavskom hrade je predsa dosť miesta. Možno má pán Machala aj ďalšie návrhy – nemal by byť v každej triede aj portrét Vladimíra Mečiara ako otca vlasti? A nemala by sa kniha rozhovorov s Ivanom Gašparovičom, ktorú Drahoslav Machala napísal, opäť vydať v stotisícovom náklade a urobiť z nej povinné čítanie? A čo tak obnoviť národnú tlač? Drahoslav Machala by nezvládol založiť vládne noviny, ktoré by vyvracali lži zapredaných slovenských médií?
No jednoducho, bolo toho veľa, čo pán Machala chcel v najbližšie dni urobiť pre dobro slovenského národa. Lenže ten telefón mlčal a mlčal. Frustrovaný muž sa teda pobral na prechádzku do mesta, aby mu rýchlejšie prešiel čas, kým ten telefón z Úradu vlády zazvoní. Nervy však mal stále na prasknutie – a keď videl toho Janovica, nedalo sa inak. Musel si udrieť a uľaviť. Hoci, bitku by si zaslúžil skôr niekto iný – tí z Úradu vlády, čo sa flákajú a nevolajú. Ale po ruke bol práve Tomáš Janovic.
A čo je na tom všetkom pre útočníka najhoršie? Ani nie to, že sa z nenávideného Janovica stala obeť, ktorú všetky médiá ľutujú, a dokonca ani nie to, že sa všade opäť prepiera minulosť pána Pamíra. Najhoršie je to, že pravdepodobne už žiadny telefón z Úrady vlády nebude. Ten telefón bude zlovestne mlčať a frustrácia pána Machalu bude o to väčšia. Slušní ľudia ho teda budú musieť na ulici obchádzať širokým oblúkom.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite