Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Znamenia

.yoani Sánchez .časopis .klub

Schody domu, presne tam, kde bola naša revolúcia vyhlásená za socialistickú, sa zrútili. Skupina trinástich zúfalých ľudí okupuje kostol v centre Havany. Polícia ich zatkla a vyniesla uprostred noci. V televízii vysielali reportáž o tom, ako ľudia ničia mosty, aby si postavili domy. Arcibiskup uverejnil v komunistických novinách text, ktorý svojím tónom bojuje s oficiálnymi úvodníkmi. Zemiaky sa v stánkoch objavujú iba sporadicky. Hip-hopový hudobník je zatknutý len preto, že jeho syn protestoval, ako s ním zaobchádzali, keď zobral fotografiu revolucionára Camila Cienfuegosa z vestibulu školy.

Kardinál mal v hlavnom vysielacom čase televízny prejav. Na deň presne, keď sa pred 55 rokmi mladý revolucionár dobyl do rozhlasu.
Hugo Chávez trávi po operácii čas na Kube obklopený tajomstvom a fámami. Kniha Fidela Castra je prezentovaná latinskoamerickým intelektuálom a na tisícky jej kópií sa minie všetok papier, ktorý mal vydavateľ na celý rok.  Lekár vyhlásil hladovku len preto, aby neporušovali jeho právo liečiť jeho pacientov.  Muž s mobilným telefónom nahral požiar. Polícia ho neskôr zatkla a skonfiškovala mu telefón len preto, že zobrazil „škaredé veci“. V čase informačnej vojny a zápasu o diskrétnosť zverejní novinár kritickú správu proti tým, ktorí skupujú enormné množstvá sladkostí a pečiva, aby ich ďalej so ziskom predávali. S Havanou sa lúči zima bez toho, aby sme boli donútení odložiť si kabáty. Bolo oznámené , že protizákonne vyvezený krokodíl sa z Talianska vráti na náš ostrov. Príde spolu s pápežom.
A ja pri tom všetko rozmýšľam. Sú všetky tieto znamenia a udalosti signálom niečoho nového? Končí sa niečo? Stávajú sa z nás všetkých blázni? Alebo konečne zavládne zdravý rozum?
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite